Een tuin is voor veel mensen een lust en een last. Enerzijds wil je niet zonder je buitenruimte, maar anderzijds heb je vaak ook geen tijd om uitgebreid onderhoud aan je tuin te plegen. Vandaar dat het goed is dat je bomen kunt planten waar je niet alleen een heel mooie tuin mee kunt maken, maar waardoor je ook een fijne tuin kunt maken. Een van de bomen die aan populariteit wint, is de plataan. Deze zeer oude boom is in vele soorten en maten verkrijgbaar en zou eigenlijk niet in je tuin mogen ontbreken. 

 

Welke plataan heeft jouw voorkeur? 

Je kunt de plataan kopen in vele soorten en maten. Je kunt ervoor kiezen om dat plataan als eenling in je tuin te planten waardoor je hem de mogelijkheid kunt geven om tot groter dan zeven meter te groeien. Is dat je iets te gortig, dan kun je hem uiteraard vroegtijdig bijsnoeien. Wil je graag een schaduwplek in je tuin creëren? Kies dan voor een plataan met een kruisdak. Dit zorgt voor een heel mooi effect in je tuin en zorgt ook voor dieptewerking. Je kunt deze plataan kopen in diverse hoogtes en uiteraard ook voor verschillende prijzen. 

 

Je kunt de plataan kopen als leiboom

Als je een oud, authentiek huis hebt, kan het heel mooi zijn om leibomen voor je woning te planten. Daarmee laat je oude tijden herleven en kun je er zeker van zijn dat je een natuurlijk zonwering aanbrengt. De plataan is uitermate geschikt om te gebruiken als leiboom. De boom wordt dan al in vorm aangeleverd en je kunt vervolgens zelf kiezen hoeveel platanen je op een rij wilt zetten. Wil je liever toch wat zonlicht in je woning houden? Dan kun je ook kiezen voor de Bol plataan. Dit is een prachtige frisgroene plataan die voorzien is van een hoge stam. 

 

Waarom kiezen voor deze boom? 

Als je voor de plataan kiest, kies je voor een boom die in de maand juni prachtig zal bloeien. Je kiest ook voor deze boom omdat het een klimaatboom is: kan heel goed tegen droogte, verharding en is ijzersterk(geen last van ziektes of plagen)De boom krijgt dan bolvormige katjes en die zal je de rest van het jaar in de boom zien blijven zitten. Zijn de bloemen eenmaal bevrucht, dan krijgt de boom nootjes die het volgende jaar uit de boom zullen vallen. Ook om praktische redenen is de plataan een geschikte kandidaat voor je tuin. Hij kan namelijk goed tegen droogte en de plataan zal vrijwel nooit last krijgen van plagen en ziektes die andere bomen kunnen vellen. Zo weet je zeker dat je het hele jaar een echte blikvanger in je tuin hebt.