Vrolijk gekleurde bloemen en een vers groen gazon. Iets wat we misschien allemaal willen, maar met kinderen kan het tuinieren er soms even bij in schieten. Of wordt er met een speelgoed graafmachine in jouw gazon gegraven als je even niet oplet. Maar van elke stap die je zet om een mooie tuin te behouden, kun je een feestje maken! En dat ook juist samen met de kinderen.

 4eeeeee

Haal de jonge tuinier naar boven in je kind

 De nieuwsgierigheid van kinderen en de wil om te leren is de perfecte reden om samen te tuinieren. Lekker buiten bezig zijn, nieuwe dingen leren en ze voor iets laten zorgen. En dat ‘iets’ kan een gezellig moestuintje zijn! Ga naar het dichtstbijzijnde tuincentrum voor verschillende zaden voor bloemen en groenten en laat je kind wat zaadjes uitkiezen. Vervolgens kun je samen aan de slag. Heel gezellig, leerzaam en ook nog eens erg lekker als je daarna uit eigen tuin kunt eten.

 

Geef je gazon het nodige water4eeeeeeeee

 Vooral met dit warme weer heeft jouw gazon net zoveel dorst als jij. Belangrijk dus om ook jouw grasmat op tijd van water te voorzien. Als je let op de vorm van jouw gazon (rond of vierkant) bespaar je jezelf heel veel moeite door niet met een tuinslang, maar met een cirkelsproeier of zwenksproeier je gazon te bewateren. Zorg er wel voor dat je dit niet op het heetst van de dag doet. Het water verdampt dan te snel en het kan juist voor uitdroging zorgen.  Zonde van het water en dan is de dorst dus nog niet gelest. De leuke bijkomstigheid: de kids hebben hier ook nog eens urenlang plezier van!

 

Maai je grasmat regelmatig

 De belangrijkste klus om je gazon in topconditie te houden kan helaas niet vergeten worden: grasmaaien. Afhankelijk van de grootte van je gazon is een elektrische grasmaaier of kooimaaier de beste keus. Met een elektrische grasmaaier maak je deze klus bij een groot gazon een stuk makkelijker. Maar kostentechnisch is een kooimaaier weer de perfecte keus voor een kleiner gazon. En dan heb je ook nog eens een mini workout gehad! Dit klusje kun je heel gezellig maken door je kind een speelgoed grasmaaier te geven. Kunnen jullie lekker samen aan de slag. En.. jong geleerd is oud gedaan!

 

 

Verplaatsen van je tuinmeubels en speelgoed

 In de zomer wordt er door de kinderen waarschijnlijk maar al te veel gebruik gemaakt van het gazon. Misschien heb je zelfs wel een zwembad opstaan waar heerlijk in geplonsd wordt. Super leuk, maar wel schadelijk voor je gazon. Probeer daarom je tuinmeubels, trampoline of ander speelgoed af en toe te verplaatsen. Zo voorkom je snelle beschadiging en het is ook nog eens leuk voor de afwisseling. Het kan namelijk voor leuke nieuwe ideeën voor in je tuin zorgen!

Er gaat wel wat tijd zitten in het perfect onderhouden van je gazon. Maar het kan ook juist heel leuk zijn als je je kinderen erbij betrekt.  En af en toe is het ook gewoon heerlijk om lekker buiten bezig te zijn en nergens aan te hoeven denken. Zoals je al hebt kunnen lezen: aan elke klusje kun je een leuke en positieve draai geven. Voor jou en voor je kids!