De ‘speel’tuin

De tuin wordt voor een groot deel een speelplek voor de kinderen. Vakanties staan op losse schroeven door de angst van ‘oranje’ vakantielanden. In lokale zwembaden gelden allerlei beperkingen en het strand is te ver of te druk. Mensen in coronatijd creëren in de zomer hun eigen zwemparadijs thuis in de tuin.

Zwembad
Waren de privé zwembaden vroeger kunstof opblaasbadjes die met een voetpomp met lucht werden voorzien en met emmers werden gevuld, zijn het nu ‘opzetbaden’ met metalen frames en wanden. Veelal inclusief trap en de noodzakelijke pomp en filter. Schoonhouden geschiedt met een afdekzeil, chloortabletten, eventueel een stofzuiger. De luxe varianten hebben een schoonmaakrobot, verwarming, verlichting en stroomversnellers.

Mammoet
Steeds grotere, professionelere zwembaden worden door de warme zomers van de laatste jaren gekocht in plaats van een vakantie naar een ver vakantieoord.  Een populair bad meet 550 bij 274 centimeter. Ook de grootste die tien bij vijf meter meet, worden grif besteld als de tuin groot genoeg is voor zo’n mammoetbad. In het bad gaat 55.000 liter water en dat is meer water die de gemiddelde Nederlander per jaar gebruikt. Waterbedrijven vrezen een water tekort door het vullen van dit soort zwembaden. Bijvullen hoeft slechts één keer per seizoen mits je de PH waarde op peil houdt.

Trampoline
Voor de kinderen is verder de trampoline een ideale speelactiviteit. Dat zorgt voor uitbundig speel- en springplezier. Er zijn ontzettend veel verschillende trampolines beschikbaar, variërend in hoogte, diameter, kleur, kwaliteit en prijs. Het verschil zit vooral in het springcomfort en de kwaliteit. Dit heeft te maken met de opbouw van de trampoline zoals het springdoek op te trampoline, het veiligheidsnet, de beschermrand, de veren en het frame. Een hogere kwaliteit betekent ook een waarborg voor de veiligheid.

Zithoek
Hopelijk is er nog ruimte voor een loungebank. Ze zijn er in alle soorten en maten en veel banken voor in de tuin zijn ‘all weather’. Een loungebank is veelal gemaakt van hoogwaardige materialen zoals wicker met een frame van aluminium en met roestvrij stalen poten. Kussens hebben een weerbestendige vulling en de kussenhoezen zijn gemaakt van een speciale stof waardoor de kussens weerbestendig zijn en lang mooi blijven.