Herinner je die gehaakte of kanten gordijnen nog die je oma vroeger voor het raam had hangen om inkijk tegen te gaan? Veel mensen vinden dat ouderwets en kiezen voor een modernere oplossing. In een woonkamer kun je inkijk tegengaan door vitrage op te hangen. In een keuken of badkamer is dat minder handig, in verband met vocht. Bij bouwmarkten en woonwinkels kun je kant-en-klare plakfolie kopen om op je raam te plakken. Wil je niet van die standaard motieven? Dan kun je zelf raamstickers maken. Dit kan onder andere bij Sticker.nl. 

Verschillende soorten raamstickersoooooo

Sticker.nl heeft verschillende soorten raamstickers die je kunt gebruiken als raamfolie. Zo kun je wit of transparant vinyl laten bedrukken met een afbeelding naar keuze. Leuker is dat je ook dubbelzijdige raamstickers kunt laten maken. Zo zie je binnen en buiten dezelfde opdruk. Ook hebben zij makkelijk verwijderbare raamstickers. Deze worden niet van gewoon vinyl gemaakt, maar van statisch vinyl. Omdat dat niet met lijm aan de ondergrond plakt, heb je na verwijdering geen last van lijmresten. Dit materiaal is erg leuk als je bijvoorbeeld elk seizoen iets anders op je raam wilt plakken of als je je raamsticker aan de feestdagen aan wilt passen. Als je statische raamstickers na gebruik netjes opruimt, kun je ze het jaar erop gewoon weer gebruiken. Wel kan het zijn dat je de plakzijde even schoon moet maken met een beetje water. 

Tips om een raamsticker te plakken

Raamstickers zijn over het algemeen groter dan de meeste stickers. Dat maakt het plakken lastiger. Daarom adviseren we om die nat te plakken. Maak het raam nat met bijvoorbeeld een plantenspuit. Voeg voor gebruik een drupje afwasmiddel aan het water toe. Door het water er onder kun je de sticker nog een beetje verschuiven. Bovendien heb je minder last van luchtbellen. Met een speciale spatel kun je het water achter de sticker vandaan drukken. Heb je geen spatel, dan kun je ook een bankpas of klantenpas gebruiken. Bij statische raamstickers is nat plakken niet nodig. Door het materiaal plakken deze stickers al gemakkelijker. Bovendien kun je de sticker loshalen als die onverwachts scheef zit en het nogmaals proberen.