In de eerste fase van je verhuizing (de voorbereiding) moet er een hoop geregeld worden. Zoveel dat je wel eens dingen over het hoofd kunt zien. In dit artikel geven we een aantal aandachtspunten en handige tips. Want we blijven het zeggen: een goede voorbereiding is het halve werk! 

 

Maak een planning voor de verhuisdag

Begin met het maken van een planning voor de verhuisdag. Wat moet er nog gebeuren? Wie komt er helpen en wie neemt welke taken op zich? Hoe laat wordt de verhuiswagen verwacht en waar kunnen jullie tussendoor wat eten halen? Het hoeft geen strak tijdsschema te zijn, maar een globaal overzicht is wel handig. Daarnaast werken to-do lijstjes altijd erg goed.

 

Huur een tijdelijke opslagruimte

Moet je een periode overbruggen tussen je oude woning en nieuwe woning? Of wil je gewoon niet al jouw spullen in één keer in het nieuwe huis neerzetten? Dan is het slim om een tijdelijke opslagruimte te huren. Er is vaak wel een handige locatie bij je in de buurt te vinden. Om tijd en benzine te besparen, kun je er ook voor kiezen om een opslagbox thuis te laten bezorgen. Via Kubox kun je zo’n box aanvragen en de opslagruimte voor de deur laten afleveren. Nu kun je op je gemak de hele opslagbox inladen en vervolgens weer laten ophalen. De spullen worden (zo lang je zelf wil) opgeslagen en weer teruggebracht zodra je het nodig hebt. Zo makkelijk kan het zijn! 

 

Begin op tijd met inpakken

Verhuisdozen inpakken lijkt misschien makkelijk, maar je moet het zeker niet onderschatten. Er gaat behoorlijk veel tijd in zitten! We raden daarom aan om zo vroeg mogelijk te beginnen met sorteren, inpakken en labelen.

 

Pas verzekeringen en abonnementen aan

Geef jouw verhuizing en adreswijzing op tijd door. Kijk daarnaast of je nieuwe abonnementen moet afsluiten, dingen moet wijzigen of de verzekering moet aanpassen op je nieuwe situatie. 

 

Inspecteer de huurwoning van tevoren

Bij het verhuizen naar een huurwoning is het belangrijk om het huis eerst goed te checken voordat je de sleutels officieel in ontvangst neemt. Loop alles na met de verhuurder en maak eventueel foto’s van de gebreken. Dan kan er later geen verwarring over ontstaan. 

 

Regel hulp voor de verhuisdag

Je moet een hoop regelen tijdens een verhuizing. Een beetje hulp is dus niet overbodig. Vraag vrienden, familie of buren of ze hier en daar willen helpen. Bijvoorbeeld bij het inpakken van spullen, tillen van zware meubels of simpelweg om op je huisdier te passen. 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking