Veel mensen weten al niet beter en gebruiken jarenlang glasvezel. Glasvezel is tegenwoordig een stuk populairder geworden als internetverbinding. Het biedt namelijk snelheid, betrouwbaarheid en stabiliteit die andere internet verbindingen zoals kabel en DSL niet kunnen bieden. Hebben jullie nog geen glasvezel? In dit artikel zullen we een aantal redenen delen waarom glasvezel de beste keuze is voor internetgebruikers.

Razendsnelle verbinding

Glasvezel biedt ongekende internet snelheid. Met glasvezelverbindingen kunnen gebruikers genieten van downloadsnelheden tot wel 1 Gbps. Dit is vele malen sneller dan traditionele internet verbindingen. Door deze snelheden kunnen gebruikers grote bestanden en video’s binnen enkele seconden downloaden zonder buffering of problemen. Dit is ideaal voor mensen die veel thuis werken of gamen. Met glasvezel hoef je niet meer lang te wachten op het laden van een pagina verleden tijd.

Stabiele verbinding

Een ander groot voordeel van glasvezel is dat het stabiliteit en een stabiele verbinding biedt. Glasvezelkabels zijn niet gevoelig voor externe interferenties zoals elektrische signalen of slecht weer. Hierdoor blijft de verbinding stabiel en betrouwbaar. Dit betekent dat gebruikers minder last hebben van vertragingen of uitval van de internetverbinding. Mensen die veel  thuiswerken of afhankelijk zijn van een betrouwbare internetverbinding weten dat het belangrijk is om een betrouwbare internetverbinding te hebben. Door glasvezel te hebben kun je volledig vertrouwen op de verbinding. 

Toekomstbestendigheid

Glasvezel is de toekomst van internetverbindingen. De groeiende vraag naar bandbreedte-intensieve toepassingen zoals 4K-streaming, online gaming en Internet of Things (IoT) apparaten, zal de vraag naar glasvezel alleen maar groter maken. De vraag naar snellere en betrouwbaardere verbindingen wordt steeds groter. Glasvezel is een van de enige technologieën die aan deze eisen kan voldoen. Hierdoor zal het daarom in de komende jaren alleen maar belangrijker worden. Door nu te kiezen voor een glasvezelverbinding, ben je klaar voor de toekomst en hoef je niet steeds te upgraden naar snellere verbindingen.

Internet only

Steeds meer mensen kiezen ervoor om alleen een internet abonnement af te nemen bij de providers en geen traditioneel tv-abonnement meer te nemen. Met een glasvezelverbinding is dit gemakkelijk te realiseren. Omdat glasvezel hogere downloadsnelheden en meer bandbreedte biedt dan andere verbindingen, kunnen gebruikers zonder problemen streamen van hun favoriete diensten. Dit zorgt voor een naadloze kijkervaring zonder onderbrekingen of buffering. Bovendien zijn er steeds meer internet only aanbieders die speciale pakketten aanbieden voor mensen die alleen internet nodig hebben, waardoor ze kunnen besparen op hun maandelijkse kosten.