Volgens ons zijn er drie grote voordelen van een woning huren: je kan makkelijk uittesten of je ergens graag woont zonder een groot engagement aan te gaan, je hebt een hogere financiële zekerheid omdat grotere kosten aan het gebouw of andere onvoorziene kosten niet voor jouw rekening zijn en het is de perfecte eerste stap om te testen of je graag alleen woont en met wie. Het grote nadeel van huren is dat je vaak erg weinig kan veranderen aan de ruimte. Hoe je ook hier een voordeel van kan maken, lees je hier!

 

Tip 1: Creëer je eigen stijl met allerlei hebbedingen

Een huurwoning met veel ingebouwde kasten is een droom: je kan alles makkelijk opbergen in je kasten, wat zorgt voor minder rommel, en je hebt geen planken of schilderijen nodig om de muren wat aan te kleden. Je kan gewoon je persoonlijkheid toevoegen door planten, geurstokjes, fotokaders, kaarsen of unieke stukken van je reizen op bijzettafels, je bureau, boekenkast of keukenkast te zetten. Planten in huis halen is ook erg makkelijk: je kan ze overal zetten zoals op de grond, een hoge kast of het aanrecht en je creëert meteen een huiselijk gevoel. Geen ingebouwde kasten? Kies dan voor kasten die mooi bij elkaar passen en voeg een vleugje karakter toe door rommelmarkten af te struinen.

 

Tip 2: Werk in de hoogte

Vergeet ook de hangplantjes en een stellingkast niet. Om muren minder kaal maken, werk je best in de hoogte. Decoratie van verschillende hoogtes zorgt voor een gebalanceerd en evenwichtig zicht, wat dan weer voor een huiselijk en rustig gevoel zorgt. Denk dus aan een palm die de hoogte in gaat, een open boekenkast tot aan het plafond, een hoge vloerlamp of hangplantjes aan deuren of andere hoekjes. Een lintje aan het plafond met foto’s, kaarten of andere aandenken zorgt ook voor die persoonlijke touch die een huurwoning soms nodig heeft. Kleine kaartjes of foto’s kan je ook makkelijk aan de muur hangen met washi tape zonder de muur te beschadigen. 

 

Tip 3: Geniet van textiel 

Textiel is je redder in nood. Geniet dus van de warmte en knusheid van een lekker warm deken of een zacht kussen. Geloof ons, textiel maakt van je huurwoning echt jouw woning. Hanggordijnen, tapijten, dekbed en kussens kan je vaak zonder problemen veranderen. Zo creëer je veel warmte en persoonlijkheid. Ook kan je een schapenvelletje leggen op je zetel of kan je de kussens veranderen per seizoen. Dikke, luxueuze en warme handdoeken, een zachte badmat en een extra sfeerlampje in je badkamer, maken ook van deze plek een échte thuis.

 

Tip 4: Experimenteer met de ruimte

Verander eens om de zoveel tijd de inrichting van je ruimte. Zet je eethoek ergens anders of draai je bed om. Het zal de ruimte helemaal anders maken. En vooral: je hoeft niet alles meteen te kopen. Voeg spullen toe die iets voor jou betekenen en maak zo van je huurwoning ook jouw droomwoning!