Wanddecoratie is van groot belang. Het zal echt een groot impact hebben op het interieur van je huis. Je moet dan ook goed aan de slag gaan met muurdecoratie. Hierbij zou je gebruik kunnen maken van allerlei verschillende soorten. Het ophangen van een spiegel is bijvoorbeeld aanrader, net zoals het kopen van schilderijen. Ook een canvas foto mag zeker niet ontbreken aan de wand in de woonkamer die nu nog leeg is. Een foto afdrukken op canvas is dus zeker een aanrader, maar voordat je hier een bestelling van plaatst is het wel aan te raden om de onderstaande tips goed door te nemen. Hierdoor zul je ervoor zorgen dat de canvas foto helemaal top wordt. 

Oude foto’s

Ben je van plan een foto af te drukken op canvas die al meer dan een paar jaar oud is? Het is dan over het algemeen verstandig om de foto eerst even te retoucheren. Dit kun je doen met behulp van een fotobewerkingsprogramma. Door dit te doen zul je er zeker van zijn dat de foto er op zijn best uit zal zien op het canvas, ook al is het al een paar jaar of nog langer oud. Dit zorgt er dan ook voor dat je foto’s die reeds versleten zijn alsnog kunt herstellen. Bovendien is het mogelijk om de rode ogen die mensen wel eens krijgen door de flits van de camera weg te werken, terwijl over- of onderbelichting ook wegwerkt kan worden. Het is bovendien mogelijk om het formaat van de foto te vergroten indien dit nodig is.

Juiste vorm

Daarnaast zul je natuurlijk ook een canvasvorm moeten kiezen bij een canvas foto. Wanneer je de gewenste canvasvorm kiest moet je rekening houden met de positionering van het onderwerp op de afbeelding. Op basis van het onderwerp moet je dus de vorm kiezen, wat echt van belang is. Je moet bijvoorbeeld geen vierkante canvas kiezen als er een persoon van volledige lengte op de foto staat, dat gaat gewoon niet goed werken. Wil je zoveel mogelijk van je onderwerp op het canvas hebben? Kies dan voor een rechthoekige vorm. Als je een landschapsfoto hebt dan kun je juist beter voor een lange canvasvorm kiezen.

Kleurenschema

Het is bovendien logisch dat je je canvas foto af gaat stemmen op de bestaande decoratie van de kamer. Je zult immers niet alles aan willen passen aan een nieuwe print. Ben je op zoek naar het afdrukken van een foto van je familie of vrienden? De canvas zal er dan zonder twijfel goed uitzien op de muur. Als je juist op zoek bent naar een afbeelding met een kunstzinnig uiterlijk dan is het de moeite waard om goed na te denken over de print in verband met het kleurenschema dat er al is. Vergelijk dit met elkaar om er uiteindelijk voor te kunnen zorgen dat de canvas foto goed bij de rest van het interieur gaat passen. 

Locatie

Voordat je uiteindelijk een canvas foto gaat bestellen is het verstandig om eerst na te denken over waar je het graag wilt ophangen. Het heeft immers geen zin om een enorme vorm te kiezen als je maar een beperkte muurruimte hebt. Een kleine canvas heeft juist ook weinig nut als je een groot gebied wilt gaan opvullen met de afbeelding. Dat is natuurlijk relatief eenvoudig te doen, maar het zou ook kunnen dat je een canvas foto gaat afdrukken als cadeau voor iemand anders. Dan is dit al wat lastiger, maar gelukkig kon je in zijn of haar huis rondkijken voor een geschikt plekje. Die is er vast nog wel!