Op zoek naar een studentenkamer in Rotterdam? Al eens gedacht aan het zoeken van een kamer in Rotterdam-Zuid?

Dit gebied wordt vaak over het hoofd gezien. Het is een goed alternatief voor een kamer in andere delen van de stad. De huurprijzen zijn in het zuiden van Rotterdam aanzienlijk lager. Het is wat verder van de universiteit en het ligt niet in het stadscentrum, maar ideaal als je meer ruimte wil en geld wil besparen op de huurprijs. F05_-_Zuiderpark_Rotterdam

Het zuiden van Rotterdam wordt om verschillende redenen soms negatiever gezien dan het noorden.  Er zijn eigenlijk een aantal zeer leuke gebieden in het zuiden die geschikt zijn voor studenten. IJsselmonde is bijvoorbeeld een onderschat gebied dat betaalbaar is en veel openbaar vervoer verbindingen heeft naar de universiteit. Een goed alternatief voor bijvoorbeeld de wijk Blijdorp of Cool.

Het zuiden is een groot en opkomend gebied, met veel dingen om te doen en leuke dingen om te zien. Van winkelstraten tot parken. Je kunt een fietstocht maken langs de haven of een wandeling maken in het Zuiderpark. Verder zijn er gezellige cafés te vinden en kun je sportevenementen bekijken in het FeyeRotterdam2-300x179noord stadion. Ook zijn er regelmatig tentoonstellingen en culturele evenementen. Al met al een veelzijdige plek!

De leukste wijken in Rotterdam-Zuid om een kamer te zoeken zijn: de Afrikaanderwijk, Vreewijk, IJsselmonde, Feijenoord of Charlois.

Ben jij nog op zoek naar een kamer in Rotterdam?