Vind een leuke kamer in Amsterdam!

Wil jij een kamer vinden in Amsterdam? Weet je nog niet precies waar in Amsterdam? We vertellen je waar je voor wat moet zijn.

De stad is in te delen in vijf delen: Centrum, Noord, West, Zuid en Oost.

Centrum

Het centrum van Amsterdam is altijd druk. In het centrum vind je de grote winkelstraten en bekende bezienswaardigheden, zoals de Dam, de Kalverstraat en Madame Tussauds. Ook de 9 Straatjes bevinden zich in het centrum, waar je leuke cafeetjes, boetiekjes en vintage winkels vindt. In de gezellige Jordaan kun je heerlijk slenteren en een drankje drinken in één van de gezellige cafés.

G A Muntplein NC

Wonen in een grachtenpand is een droom voor velen. Helaas is dit voor de meesten van ons onbetaalbaar. Bovendien moet je dan wel rekening houden met de vele toeristen continue. Wonen in het centrum van Amsterdam is misschien niet ideaal. Om te shoppen, cultuur te snuiven, lekker te eten of gewoon lekker te slenteren langs de grachten is het centrum wel ideaal!

Noord

Amsterdam-Noord wordt steeds populairder en hipper. Op het NDSM-terrein zijn bijna elk weekend festivals. In het weekend worden er de grootste vintage kleding- en meubelmarkten georganiseerd. Daarnaast vind je er leuke restaurantjes.

In Amsterdam-Noord is de kans groot dat je een relatief goedkope kamer vindt. Dit heeft voornamelijk te maken met de bereikbaarheid: je bent afhankelijk van het pontje of de tunnels. Gelukkig gaat het pontje vaak en is ook het openbaar vervoer goed geregeld. Maar het blijft voor sommigen een nadeel.

VOLTT-LOVES-SUMMER-2013-9112-1-2-830x467

West

Amsterdam-West is net zo opkomend als Noord. De wijken in West werden vroeger nog wel eens als ‘slecht’ gezien. De buurt nu een stuk veiliger en gezelliger geworden. Pop-up winkels en hippe restaurants schieten als paddenstoelen de grond uit. West heeft door zijn multiculturele samenstelling echt een eigen identiteit vergeleken met andere delen van de stad. Dat maakt hier wonen ook zo leuk. Een populaire vestigingsplek voor studenten!

Zuid

Amsterdam-Zuid bestaat uit een aantal wijken. De huizen zijn hier net wat groter en mooier en de winkels vaak wat duurder. Hier vind je bijvoorbeeld de bekende P.C. Hooftstraat. Maar dat betekent niet dat je hier als student niets te zoeken hebt. Op het Museumplein bevinden zich de grote musea van Amsterdam zoals het Rijksmuseum. Ook het Vondelpark ligt in Amsterdam-Zuid. Een heerlijke plek om zomers te picknicken en te relaxen met vrienden.destinations-netherlands_amsterdam_park_1

Een populaire wijk onder studenten in Amsterdam-Zuid is de Pijp, vooral bekend om de Albert Cuypmarkt. Ook vind je in de Pijp een heleboel kroegen en (eet)cafeetjes.

Oost

Amsterdam-Oost is erg multicultureel. Je vindt hier de enorm grote Dappermarkt, de Javastraat met zijn vele barretjes en cafés en het Oosterpark. Dit gedeelte van Amsterdam is populair onder studenten, ook omdat de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam in Oost zit.

Dappermarkt-678x381
Ben jij nog op zoek naar een kamer in Amsterdam?

 

 

← Previous post

Next post →

Geef een reactie