Met de oplopende zomertemperaturen is het fijn als je je huis van binnen goed koel kunt houden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld screens voor je ramen te plaatsen die het zonlicht en de warmte buiten de deur houden. Een screen is een zonwering die verticaal tegen je raam aan geplaatst wordt. Een groot voordeel van een screen is dat je hier overdag gewoon doorheen kunt kijken, dus je zult geen opgesloten gevoel ervaren. Wil jij graag screens voor je ramen? Lees hier in welke situaties screens de ideale oplossing zijn!

 

Voor ieder wat wils

Voor de één dienen screens als een extra vorm van privacy en voor de ander om UV-stralen tegen te houden. Screens kunnen voor verschillende doeleinden voor ramen worden geplaatst. Naast bovengenoemde redenen kunnen screens ook helpen om je interieur te beschermen tegen UV-stralen. Het is natuurlijk zonde als jouw favoriete bank, schilderij of speciale kasten op maat volledig verkleuren door de zonnestralen die overdag jouw huis binnen schijnen. Heb je een groot of een klein raam? Screens kunnen op alle maten ramen geplaatst worden omdat ze nauwkeurig worden opgemeten en op maat worden gemaakt. Wil je extra luxe? Dan zijn er ook elektrische screens te koop, die een monteur vakkundig voor je op je kozijn of muur monteert. Ook kun je screens zo programmeren dat deze automatisch sluiten wanneer de zon in de ochtend opkomt en automatisch weer open gaan wanneer het buiten donker wordt, als dit wenselijk is. 

 

Traditioneel screen versus rits-screen

Voordat je een screen aanschaft is het belangrijk om te weten dat er twee soorten screens bestaan, namelijk traditionele screens en rits-screens. Een traditioneel screen is een screen waarbij het doek los van de geleider hangt. Een rits-screen, ook wel een zipscreen genoemd, wordt strak ingesloten in zijgeleiders waardoor dit soort screen weinig tot geen wind vangt. Doordat de wind weinig kans krijgt bij een zipscreen, klappert deze bijna niet. 

 

De voordelen van screens voor ramen

Wanneer je hebt besloten of je een traditioneel screen of een rits-screen wilt, kun je ook nog kiezen welke kleur screen je graag wilt laten monteren. Zo kun je je screen volledig afstemmen op het uiterlijk van je huis. Naast dat je screens op maat kunt laten maken en dat de monteurs jouw screens op maat plaatsen, zijn er nog meer voordelen. Omdat je screens over je raam geplaatst worden, blijven je ramen langer schoon en kunnen voorbijgangers niet gemakkelijk naar binnen kijken. Dit is natuurlijk super fijn als je op zoek bent naar extra privacy, vooral omdat een screen jouw zicht van binnenuit niet belemmerd. Ook zijn screens op je ramen lichtdoorlatend, maar houden ze wel de UV-stralen tegen. Zo is het overdag niet geheel donker in jouw huis wanneer je de warmte buiten probeert te houden. Omdat het doek van screens gemaakt is van glasvezeldoek, is dit sterk materiaal dat zeer goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Naast al deze genoemde voorbeelden zijn screens ook nog eens zeer betaalbaar!