Je vloer is een grote sfeerfactor in je huis. Het is belangrijk om daar een goede keuze over te maken. Wanneer je eenmaal een bepaalde vloer gekozen hebt, moet je interieur daar ook bij pasen. Zo heb je een gebalanceerde look. Ben je een stoer typ en ga je voor een edgy randje, spreekt landelijk je meer aan ,of ben jij toch iemand die van klassiek houdt? Wanneer je weet wat je stijl is kun je die matchen met jouw vloer. Heb je een laminaatvloer, een houten vloer of tegels? In dit artikel wordt besproken welk interieur bij jouw vloer past.

De eerste stap: je stijl bepalen

Je huis is de plek waar jij jezelf prettig voelt. Je interieur laat zien wie je bent. Het past bij jouw persoonlijkheid. Wat is jouw stijl? Bepaal voor jezelf van welk interieur jij kan genieten als je ergens bent enwelke materialen, kleuren en stoffen jou aanspreken. Het kan zijn dat je uitgesproken bent met frappante meubels en felle kleuren. Misschien ben je wel meer ingetogen en zijn de meubels strak en basic. Zodra je stijl bepaalt is kun je kijken of die past bij je vloer. In de volgende koppen gaan we bespreken welke stijl bij welke vloer past. 

 

Stoer met betonlook

Het is de afgelopen jaren steeds meer te zien:de stoere look.Het maakte zijn intrede in de steden maar trekt nu ook steeds vaker naar huizen in dorpen. Een betonlook is goed te stijlen met mat zwarte kleuren en stalen materialen. Niet alleen die materialen zijn een perfecte combinatie. Landelijke tinten zijn uitstekende elementen om een statement te maken in de industriële omgeving. 

Klassiek en een donkere vloer

Voor een klassieke stijl zijn de donkere tinten een passende match. Met een donkere vloer maak je een statement. Een vloer met donkere tinten past bij klassieke meubels. Een prachtig rood bankstel met een elegante look komt goed naar voren op een donkere vloer. Een donkerbruine kast met hoge glans is ook een goed paar voor een donkere vloer. Je kunt deze klassieke meubels eindeloos combineren. 

 

Landelijk met een warme vloer

De warmte van een landelijke stijl kun je laten terug komen op een warme vloer. Het geeft een knusse sfeer. Wees niet bang om hout met hout te combineren. De nuances in bijvoorbeeld PVC vloeren maakt het een rijk geheel. Het geeft een speels karakter. Je kunt verschillende tinten groen en bruin in de meubels combineren met deze vloer. 

Wanneer je hebt bepaald welk interieur bij jou past kun je er een kiezen die het beste matcht bij jouw vloer. Of het een stoere, klassieke of landelijke stijl wordt, luister naar jezelf. Kies waar jij gelukkig van wordt en je thuis voelt.