Het verduisteren van je woonkamer dient vele doelen. Door het daglicht op ieder gewenst moment geheel of gedeeltelijk te weren, kun je de sfeer in de ruimte helemaal naar jouw hand zetten. Een kaarsje of een mooie lamp heeft pas nut in huis als je met het licht van buiten kunt spelen. Dat spelen is niet mogelijk als je bijvoorbeeld zou kiezen voor een luik voor het raam of een rolgordijn in huis. Met een jaloezie op maat heb je die mogelijkheid wel, vandaar dat veel mensen kiezen voor deze optie. De vraag is natuurlijk hoe je ervoor zorgt dat de zonwering aansluit bij het interieur, zodat je een stijlvol geheel krijgt.
 

Rustieke sfeer


Wil je een rustieke sfeer in huis creëren met een natuurlijke uitstraling? Neem dan voor de jaloezie hout als uitgangspunt. Het is algemeen bekend dat houten jaloezieën zorgen voor een warme sfeer in elke ruimte. Doordat ze in veel verschillende afmetingen geleverd kunnen worden, zijn ze op haast iedere plek in huis toepasbaar. Pas wel op in badkamers waar de ventilatie niet optimaal is, omdat hout en vocht vaak geen goede combinatie is. Ga je graag voor een zeer luxe uitstraling, dan zijn er ook nog varianten van bamboe beschikbaar.
 

Tijdloos


Stijlvol en absoluut tijdloos zijn de aluminium jaloezieën. Aluminium is een zeer licht materiaal en dit maakt het mogelijk om grotere formaten moeiteloos te kunnen produceren. Er zijn zelfs exemplaren met een breedte van vier meter te verkrijgen, al zal dat voor de meeste woonkamers niet van toepassing zijn. Juist ook door het geringe gewicht zijn ze ook in de grotere afmetingen soepel te bedienen. Een ander pluspunt van de aluminium jaloezieën is dat ze verkrijgbaar zijn in zeer veel kleuren, zodat je ze perfect kunt afstemmen op bijvoorbeeld de kleur van het schilderwerk of van de meubelen.
 

Speel op safe


Wil je genieten van de uitstraling van houten jaloezieën en tegelijkertijd profiteren van de eigenschappen van PVC? Geen probleem, want met PVC jaloezieën speel je op safe. Zeker op vochtige plaatsen zijn deze jaloezieën aan te bevelen, maar je kunt ze natuurlijk ook prima in de woonkamer toepassen. Ze zijn naar keuze verkrijgbaar in varianten met een nerf maar ook gewoon in de strakke, glimmende uitvoering. Zo heb je dus het beste van twee werelden verenigd in één product. Ook hierin zijn veel mooie varianten verkrijgbaar.