Kleur is een van de belangrijkste overwegingen bij het inrichten van onze huizen en beïnvloedt alles, van onze stemming tot onze slaapkwaliteit en zelfs onze concentratie. Het is kleur die een rustgevende slaapkamer, een frisse en lichte keuken of een warme en uitnodigende hal creëert. Het is daarom niet verwonderlijk dat kleur een van de belangrijkste factoren is die onze aankoopbeslissingen beïnvloeden, vooral als het gaat om grote items zoals een bank. Recente analyse van zoekgegevens heeft precies onthuld naar welke bankkleuren we online op zoek zijn, en de resultaten bevatten enkele verrassingen.

 

Grijs

Het is niet verwonderlijk dat de eeuwig populaire grijs de meest gewilde bankkleur van het jaar was. Een neutrale grijstint is oneindig veelzijdig en past in bijna elk huis, met stijlen die uiteenlopen van traditioneel tweed met structuur tot modern fluweel. En het vormt een briljante basis voor zwaar patroon. 

 

Groen

Experts denken dat de opkomst van groene interieurs te maken heeft met het feit dat steeds meer mensen de buitenkant in huis willen halen. Terwijl frisse appelgroene tinten comfortabel passen in een landelijke omgeving, zorgt bosgroen voor een humeuriger en romantischer gevoel. Het is dan ook een goed idee om een bank in deze kleur te kopen als je wilt online gokken iDeal waarbij het net voelt alsof je in het bos staat.

 

Roze

Een verrassende derde plaats voor de kleur roze, maar een die sinds 2022 steeds populairder wordt. Een scherper oog vereist dan eenvoudig grijs om een ​​overdreven sacharine resultaat te voorkomen, rijke of kalkachtige roze tinten in tactiele stoffen – zoals een getextureerde wol, fluweel of tweed – kunnen een veelzijdige en verfijnde keuze zijn voor in je woonkamer. 

 

Crème

Klassieke crème was niet zo gewild als men zou verwachten, ondanks dat het toonbeeld van veelzijdigheid was. Een schitterende neutrale basis om van uit te bouwen, met warme ondertonen die uitnodigen tot textiel met rijke patronen, kleurrijke accessoires en roodachtige houtsoorten. Zorg voor een koeler kleurenschema door je bank te combineren met grijs of zacht blauw. 

 

Zwart

Enigszins verrassend bereikte zwart de vijfde plaats in het overzicht van meest populaire bankkleuren van 2023. Gedurfd en humeurig in uitdrukking, hoewel een beetje lastig om voor elkaar te krijgen, zwarte banken werken het beste als je het thema volledig omarmt – gecombineerd met donkere houten vloeren, antiek koper en stoffering in romantische druiven- of bordeauxrode tinten.

 

Blauw

Een andere veelzijdige keuze: diepblauwe fluwelen zitbanken zijn luxueus, terwijl kussenachtige poederblauwe zitbanken wat meer landelijk knus zijn. Blauw is een kalmerende en rustige kleur, perfect voor diep nadenken en introspectie. Aangezien velen van ons nu vaker vanuit huis werken, is dit een geweldig kleurenschema voor concentratie.

 

Beige

Klassiek beige kwam op de zevende plaats, achter de koelere neutrale tegenhangers, wit en crème. Beige leent zich uitstekend voor warme huiskamerschema’s, en kan met een geweldig effect worden gecombineerd met dichte tinten zoals biscuit en bruin. Het is daarom een goed idee om een beige bank in je woonkamer te plaatsen.