Normaal gesproken kan het de laatste jaren best wel warm worden in de zomer in Nederland. Dit komt niet alleen door de buitentemperatuur en de warmte van de zon, maar ook doordat we allemaal de beste elektronica ingeschakeld hebben. Hierdoor stijgt de temperatuur in huis ook. Gelukkig is er ook elektronica waar je gebruik van kunt maken om het juist wat koeler te maken in je woning. Dit kun je namelijk doen met behulp van de beste mobiele airco. In dit artikel kun je lezen wat de voordelen van een draagbare airco zijn. 

 

Koelt en ontvochtigt op hetzelfde moment

Mobiele airconditioners koelen niet alleen de lucht in je huis, maar ze ontvochtigen het ook waardoor je ruimte zowel koel als droog blijft. Als je last hebt van allergieën, is het belangrijk dat de luchtvochtigheid laag blijft. Als je in een gebied met een hoge luchtvochtigheid woont, weet je ook dat vocht net zo benauwend en onaangenaam kan zijn als hitte. In Nederland kan dit nog wel eens het geval zijn. Samen creëren ze een uiterst onaangename leefomgeving. Mobiele airco’s zijn in feite twee eenheden in één, die de lucht tegelijkertijd ontdoen van zowel vochtigheid als warmte.

 

Geen beperkingen

Veel appartementsgebouwen, VvE’s en zelfs stadsverordeningen staan ​​niet toe dat je een raamairconditioner hebt. Draagbare airconditioning units zijn een geweldig alternatief omdat ze niet uitsteken aan de buitenkant van je huis of appartement. Zoals hun naam al doet vermoeden, zijn ze mobiel, dus het is gemakkelijk om ze van kamer naar kamer te verplaatsen. Met andere woorden, door te kiezen voor dit type airco zul je geen beperkingen hebben. Overal worden ze toegelaten, terwijl ze er ook nog eens voor zorgen dat elke ruimte in je woning gekoeld kan worden.

 

Verlaag kosten en blijf koel

Mobiele airconditioners worden ook om economische redenen gebruikt. Het zijn geweldige aanvullingen op centrale airconditioningsystemen, die erg duur kunnen zijn als ze hard aan het werk zijn om je hele huis te koelen. Op dagen dat je slechts voor één of twee kamers koeling nodig heeft, zijn draagbare airco’s een uitstekende aanvulling op centrale lucht, waardoor je het verbruik van je centrale unit aanzienlijk kunt verlagen. Door dit te doen zul je dus minder kosten uit hoeven te geven, terwijl je het alsnog koel kunt hebben in de ruimte in je woning waar je op dat moment gebruik van maakt. 

 

Kleine eenheid

Mobiele airconditioners zijn perfect als je in een kleine ruimte woont. Veel mensen die in studio’s of appartementen met één slaapkamer wonen, vinden dat ze perfect aan hun behoeften voldoen. Er is ook geen permanente installatie vereist, dus de installatie is extreem snel en eenvoudig. Als je in een kleine ruimte woont, kunnen natuurlijk licht, uitzicht en andere raamvoordelen belangrijke elementen zijn die je liever niet opoffert. In tegenstelling tot raamairconditioners, die het grootste deel van een raam in beslag nemen, nemen draagbare airconditioners slechts een fractie van de opening in beslag. Je kostbare raamruimte blijft hierdoor dus behouden.