Na een bepaalde tijd zul je er wellicht voor kiezen om weer een stukadoorsbedrijf in te schakelen om de muren en plafonds van jouw woning opnieuw te stuken. Woon je in de omgeving van de Nederlandse hoofdstad dan kun je stucwerk Amsterdam inschakelen. Je zult dan een keuze moeten maken uit een aantal diverse soorten stucwerk, want er zijn namelijk meerdere typen waaruit je kunt kiezen.

Een soort stucwerk waarvoor je kunt kiezen is spackspuitwerk. Dit is een veel voorkomende afwerking die aangebracht wordt op wanden en plafonds in huizen in Nederland. Met name als je een relatief klein budget hebt is spackspuitwerk een goede optie die bovendien dus vrij voordelig is in vergelijking met de andere typen stucwerk. Per vierkante meter zul je namelijk 7 tot 12 euro moeten betalen voor het spackspuiten. Dit is overigens een indicatie, dus de daadwerkelijke prijs zou anders kunnen zijn. Hiervoor kun je beter een stucadoor offerte online aan kunnen vragen. 

De prijzen kunnen zelfs al beginnen vanaf 6 euro per vierkante meter, wat natuurlijk vrij goedkoop is. Bovendien gaat het spackspuiten zeer snel, dus de professionele stukadoren zullen snel weer jouw woning kunnen verlaten nadat ze de muren en plafonds hebben voorzien van een nieuwe laag afwerking. Bij het spackspuitwerk maken de vakmannen gebruik van een bepaalde machine dat het materiaal in een rap tempo op het oppervlakte aanbrengt. Dit doet het in twee lagen: de meslaag en de afkorrellaag. De meslaag zorgt ervoor dat je wand/plafond egaal gemaakt wordt, waarbij gaatjes en oneffenheden weggewerkt worden. Hierna wordt de afkorrellaag aangebracht, wat dient als afwerking en de structuur van het spuitwerk bepaalt. 

Je kunt bij het spackspuitwerk helemaal zelf bepalen wat de uitstraling gaat worden. Van nature is spack een gladde pasta, maar het zorgt toch voor een structuur van korrels op de wanden en plafonds van jouw woning. Dit resultaat is een effect van de compressor en de spuitmachine die gebruikt worden bij de klus. Je kunt overigens wel zelf de dikte van de korrel bepalen. De structuur kan dus bijvoorbeeld fijn zijn, maar juist ook grof.