Ongedierte in je woning ontdekt? Als je voor het eerst – of voor de zoveelste keer – met ongedierte wordt geconfronteerd, kan het gevoel van onmacht heel sterk zijn. En je wordt bang als er op een dag muizen door je keuken rennen of als er wespen in je woonkamer vliegen. Met ongedierte leven? Dat lukt niemand. Je wilt dan echt geholpen worden door een ervaren en meelevende ongediertebestrijder. Maar hoe? Professionals bij Beestjes Kwijt vertellen meer.

Mensen geruststellen: de eerste taak op het ‘to-do’- lijstje?

“Veel klanten ervaren stress en angst als ze met ongedierte te maken krijgen.” Niels Gobel, ongediertebestrijder in Flevoland, weet het zeker. Vrijwel dagelijks komt hij in contact met mensen die zich veel zorgen maken over ongedierte in hun woning. “Ik help hen door uit te leggen wat de oorzaak is en ik vertel er meteen bij hoe het probleem kan worden opgelost. Die extra informatie is wat klanten vaak geruststelt. Het geeft mij een goed gevoel om op deze manier met klanten om te gaan.”

Ton van Leur, eveneens ongediertebestrijder, maar dan voor de regio Utrecht, is het roerend met Niels eens. “De kick van ons vak is mensen helpen. Je ontmoet mensen in paniekerige situaties en jij lost het probleem voor ze op. Het mooiste compliment dat ik ooit van klanten heb gekregen, is dat wij het probleem sneller dan een ander konden oplossen. Deze klanten hadden al jaren last van ratten. Binnen een paar maanden had ik de klus geklaard.”

Maar wat als klanten het ongedierteprobleem zelf hebben veroorzaakt?

Muizen, ratten of kakkerlakken komen niet zomaar ‘aanwaaien’. In verreweg de meeste gevallen is er sprake van een onhygiënische situatie in een woning. Het is dan aan de bestrijder om aan te geven dat de klant ook zelf aan de oplossing moet bijdragen als deze laatste echt wil dat de beestjes verdwijnen. Bestrijder Mark Vennink, die in Zuid-Holland werkt, licht toe: “In veel gevallen spreek ik van tevoren met de klant af dat deze even opruimt voordat ik kom. Ik kan de te behandelen plekken dan makkelijker bereiken en dát heeft als gevolg dat de bestrijding vaak in één keer lukt. Is een woning heel vuil? Dan zeg ik dat ook eerlijk tegen de klant. Want als het vuil niet verdwijnt, heeft een professionele behandeling ook geen zin.”

Hoe worden ongedierteproblemen uiteindelijk opgelost?

Beter voorkomen dan genezen: alle professionele bestrijders geloven hierin. En het liefst pakken zij ongedierte aan met zo min mogelijk gif, tenzij het echt niet anders kan. Tegelijkertijd ligt de focus sterk op het aanbrengen van wering. Dit houdt in dat openingen in muren, vloeren of daken goed gedicht moeten worden, zodat ongedierte van welke soort dan ook niet in een woning kan geraken. 

Ben je erg bang voor bepaalde soorten ongedierte, zoals wespen of ratten? Met een goed onderbouwd plan van een ervaren ongediertebestrijder hoef je nooit meer met ongedierte geconfronteerd te worden!

Stel niet uit. Kies direct voor de snelste oplossing.

Laat ongedierte niet de dienst uitmaken in je eigen woning! Contacteer nu jouw erkende lokale ongediertebestrijder via Beestjeskwijt, want er zijn meer professionals zoals Niels, Mark en Ton. Zij staan allemaal klaar om plagen op te lossen bij bezorgde bewoners! Surf daarom naar de site, maak kennis met jouw lokale ongediertebestrijder en regel een afspraak. Service voor een eerlijke en duidelijke prijs gegarandeerd!