Voor een nieuwe keuken wordt steeds vaker gekozen voor een wijnklimaatkast. Als inbouwkast of losstaand. In beide gevallen kan dat natuurlijk ook in een bestaande keuken zijn plaats vinden. 

We denken er lang over na en investeren er flink in, een nieuwe keuken. Of het nu gaat om een nieuwbouwwoning of een bestaande woning, wie verhuist ziet meestal direct de mogelijkheid voor het laten installeren van een nieuwe keuken. Het is in veel gevallen het hart van het huis en we willen er een persoonlijke touch aan geven. 5rrrrrrrrrr

Kiest de een voor een landelijke keuken, de ander voor een modern exemplaar, in alle gevallen is de gekozen inbouwapparatuur een belangrijk aspect ervan. Van een eenvoudige oven of koelkast tot een geavanceerde koel-vriescombinatie, stoomoven-magnetron, kokendwaterkraan en ga zo maar door. Er is op dit vlak enorm veel mogelijk. 

Wijn altijd op juiste temperatuur

Dat brengt ons ook bij de inbouw wijnklimaatkast die je steeds vaker in keukens aantreft, nieuw of betaand, en die een keuken compleet maakt. Wie een liefhebber is van wijn, grijpt nooit meer mis. En heeft altijd een glas wijn op de juiste temperatuur te pakken. 

De wijnen worden immers op die juiste temperatuur en met de juiste luchtvochtigheid bewaard. Met een glazen deur en sfeerverlichting is het een aanwinst voor de keuken. De kasten zijn zowel los als inbouw te verkrijgen. Als enkele kast of als 2 zone kast waardoor er verschillende temperatuur-niveaus zijn. Voor bijvoorbeeld witte wijn, rode wijn en mousserende wijnen. Een klimaatkast biedt ruimte aan alle mogelijke wijnen. 

De wijnbewaarkast bewaart de wijn op de juiste temperatuur. Wie een goede fles wijn van een vriend krijgt en deze in zijn Eastpak rugzak mee naar huis neemt, kan er soms goed aan doen zo’n fles nog een tijdje te laten liggen. Dat kan in die wijnbewaarkast, welke fungeert als een wijnkelder. In een wijnklimaatkast kun je wijnen koelen en op de juiste temperatuur brengen om uiteindelijk uit te schenken.