Je wilt jouw woning verhuren. Daar komt veel regel- en papierwerk bij kijken. Hoe je dat organiseert is afhankelijk van je mogelijkheden, je ervaring en je situatie. Wij hebben drie typen verhuurders op een rij gezet. In welk type herken jij je het meest?

De snelle verhuurder

Expats en studenten zijn altijd aanwezig en zijn in alle periode’s van het jaar op zoek naar huurwoningen. Zij zoeken een snelle en tijdelijke woonruimte waar ze zelf niet veel in hoeven te investeren. Daarom is de verhuurbaarheid van je woning aan hen erg hoog. Een ander voordeel is dat zowel expats als studenten vaak al wel iemand anders weten die de woning over willen nemen als zij eruit gaan, dus de leegstand van je woning is minimaal.
De snelle verhuurder streeft ernaar om zijn woning maximaal te verhuren en ook het maximale te verdienen eraan. Zelf wilt hij er zo min mogelijk tijd en energie instoppen. Het regel- en papierwerk wat erbij komt kijken besteed hij daarom ook zoveel mogelijk uit en ook het onderhoud van de huurwoningen laat hij doen door een klusjesman.

De slimme verhuurder

In grote steden zijn er altijd de meeste mensen op zoek naar een nieuwe woning. Vooral de middeninkomens trekken naar de steden en deze hebben behoefte aan particuliere huurwoningen. Zij verdienen te veel om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning en kopen gaat ook niet altijd, omdat ze geen hypotheek kunnen krijgen.
De slimme verhuurder speelt hierop in door goed gerestaureerde, nette appartementen voor een hoog bedrag te verhuren aan alleenstaanden of stellen. De slimme verhuurder heeft genoeg kennis van zaken, waardoor hij ervoor kiest om de administratie zelf te regelen. Zo behaalt de slimme verhuurder een maximaal rendement uit de woningen die hij verhuurt.
De slimme verhuurder kan er ook voor kiezen om de woning te laten delen door werkenden. Vaak zijn dit vrienden en/of collega’s van elkaar. Als verhuurder kan je hier dan nog meer geld voor vragen en zo je inkomsten vergroten.

De bewuste verhuurder

De bewuste verhuurder ziet het verhuren van woningen meer als belegging dan als winst maken op korte termijn. Deze verhuurder wilt daarom het liefst gezinnen in zijn woning die huren voor een lange periode achter elkaar. Wat hij ook belangrijk vindt is dat de huurders tevreden zijn en de verhuurder zorgt daarom ook voor een goede band tussen hen. De bewuste verhuurder wilt zijn huurders kwaliteit bieden en niet voor onverwachte problemen komen te staan. Daarom regelt hij alles goed en zet hij de juiste diensten in om problemen op te lossen. Voor de bewuste verhuurder is verhuren via een makelaar een goede optie. Deze zoekt de meest geschikte huurder uit en zorgt ervoor dat alle papieren van de huurder op orde zijn. Zo krijgt de bewuste verhuurder altijd betrouwbare en serieuze huurders.