Je kunt met de verschillende soorten zeil die verkrijgbaar zijn heel veel dingen doen. Zo kun je afdekzeil gebruiken om de tuinmeubels onder op te slaan in de winter, maar je kunt het ook gebruiken als tijdelijke oplossing voor een lekkage in bijvoorbeeld je bijkeuken. Dan heb je nog zeil met ringen dat je goed kunt gebruiken als afdekzeil op een aanhanger, voor wanneer je losse items als takken of snoeihout naar de vuilstort wilt rijden. Of wanneer je, omdat het niet anders kan, in de stromende regen moet verhuizen.

Er zijn nog meer toepassingen

Zo heb je zeil dat speciaal geschikt is voor de bouw. Dit zeil kun je gebruiken om je materialen voor langere tijd veilig te bewaren. Ook kun je zeil gebruiken als onderlaag voor het zwembadje dat je in de tuin wilt opzetten of als tijdelijke bescherming voor als je je kozijnen aan het schilderen bent. Zo kunnen er geen blaadjes tegen de verse verf waaien. Wil je je veranda iets meer beschut maken? Kies dan voor zeildoek van de rol. Dit doek wordt pas opgevouwen op het moment dat het verstuurd wordt. De vouwen gaan er dan een stuk sneller uit!

Maar wat kun je nog meer met zeil?

7777

Bron afbeelding: afdekzeilwinkel.nl

 

Je kunt bijvoorbeeld met transparant zeil ramen maken in het zeil dat je wilt gebruiken om wat meer beschutting in je veranda te krijgen. Zo heb je wel natuurlijk licht en kun je gewoon naar buiten kijken, maar waai je niet van je stoel. Nu zijn er met het verwerken van zeil in zeil wel wat zaken waar je goed op moet letten. Zo moet je het transparante zeil voor je het gaat verwerken 24 uur uitleggen en laten liggen. Dit voorkomt dat er krimp optreedt en je “raam” niet meer mooi in je “muur” past. Ook het aan elkaar maken van twee verschillende zeilsoorten is een precies werkje. Er zijn verschillende materialen te koop, gewoon online in de webshop waar je ook je zeil koopt. Je hebt niet perse een industriële naaimachine nodig.

Hoe kun je zeil nog meer gebruiken?

Als je dan een wandje voor je veranda hebt gemaakt, dan is de volgende stap het fixen van de voortent van de caravan of zelfs het repareren van het zeil van je boot of surfplank. Het blijft belangrijk om de juiste materialen aan te schaffen en de aanwijzingen goed te volgen. Maar je zult zien, met een beetje geduld heb je in een mum van tijd alles van zeil hersteld of vervangen!

 

Waar gebruik jij (transparant) zeil voor?