Zo maak je van jouw woonkamer een ruimte met pit


Wil je het liefst een woonkamer met pit? Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet, zodat ook jij een woonkamer met pit kunt creëren en hebben ons hierbij o.a. door Rebel House laten inspireren. Ben je al nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder voor onze tips, zodat je direct een woonkamer met pit kunt realiseren.
 

Mix ‘pit’ en comfortabel met elkaar

Maak een mix van ‘pit’ en comfortabel. Denk bijvoorbeeld aan een cognackleurige bank met een comfortabel By Boo vloerkleed. Wat je ook kunt doen, is kiezen voor een prachtige fluwelen bank en hier een stoere fauteuil bij plaatsen. Je kunt echt werkelijk allerlei soorten materialen met elkaar combineren, mits de combinatie zowel pit als comfort uitstraalt. Je wilt je immers ook comfortabel kunnen voelen in je eigen sfeervolle woning.

Kies voor een statement aan de muur

Met een statement aan de muur creëer je een echte eyecatcher. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bakstenen muur in de kamer of metalen platen op een wand schroeven. Wat je ook kunt doen, is een grote vaas met bloemen tegen een lege wand aanzetten om een statement te maken. Dit is zeer sfeervol. Kies voor felgekleurde bloemen voor wat extra pit in de woonkamer.
 

Doe inspiratie op de juiste plekken op

Doe inspiratie op de juiste plekken op. Hierbij kun je niet alleen denken aan Instagram en Pinterest. Bezoek ook eens websites van interieurwinkels of ga langs bij een oude fabriek of opslagloods. Ga je uiteindelijk jouw meubilair aanschaffen, dan kun je precies onthouden wat je gezien hebt of je uitgeprinte moodboard meenemen naar een interieurwinkel.

Kies voor materialen met pit

Kies voor materialen met pit, zoals leer, metaal of hout. Ook marmer of meubilair in goud- en zilvertinten zijn perfect om meer pit in de woonkamer te creëren. Bepaal zelf in welke mate je voor een specifieke materiaalsoort kiest.

Zorg dat alles in balans is

Zorg ervoor dat jouw woonkamer geheel in balans is. Kies niet enkel voor items van hout of alleen stalen producten, maar combineer de interieuritems slim met elkaar om zo een mooie balans te creëren. Denk bijv. aan het combineren van staal en hout.

Wil jij ook een woonkamer met pit? Ga dan vandaag nog aan de slag met onze tips en stel je eigen woonkamer samen!