Ieder jaar worden de woontrends voor het daaropvolgende jaar alvast bekend gemaakt, zodat iedereen weet waar hij/zij rekening mee moet houden. Je zou kunnen kan voor een tijdloos uiterlijk binnen je interieur, maar toch vinden de meeste mensen het wel leuk om beetje met de tijd en trends mee te gaan. Welke kleuren en vormen zijn er hip? Voor welke meubels en binnendeuren moet je kiezen? Wij delen in dit artikel welke trends er aanstaande zijn. 

Licht en ruimte creëren door het kiezen van de juiste deur

Vroeger zag je in menig huis dat ruimtes van elkaar werden gescheiden door grote schuifdeuren. Tegenwoordig wordt er echter steeds vaker gekozen om ruimtes als het ware in elkaar over te laten gaan. Ga je een binnendeur kopen dan is het een goed idee om te kijken naar de industriële deuren waar je doorheen kunt kijken. Hierdoor heb je ook meer lichtinval in de ruimte en ontstaat er een luxueuze uitstraling. Ook lijkt de ruimte optisch een stuk groter. Wil je overigens wel een deur met glas erin, maar niet zo nodig een doorkijk (bijvoorbeeld omdat je de deur in een slaapkamer plaatst) dan kun je ook kiezen voor wat donkerder, licht-doorlatend glas. 

Organische en ronde vormen

Wat je veel terug gaat zien in 2022 op meubelgebied zijn organische en ronde vormen. Rondingen zorgen voor een speelse look en zorgen ervoor dat de rechte lijnen in je interieur worden onderbroken. Ook door het gebruik van woonaccessoires als een vloerkleed, tafeltjes, of een poef zorg je voor wat afwisseling. 

Natuurlijke tinten

Kies als je je woonkamer gaat schilderen voor een rustige kleur. Voornamelijk de groentinten komen weer helemaal terug, bijvoorbeeld olijfkleur. Ook blauw en verschillende kleuren bruin zoals roodbruin, terracotta, zandkleurig en beige is wat je veel terug zal zien in 2022. Natuurlijke tinten bieden rust en dat hebben we ook wel nodig na een drukke dag (thuis)werken. Uiteraard zijn grijs en zwart tijdloos en zal je dit ook altijd nog terug zien binnen verschillende interieurs. 

Steeds vaker thuiswerken is het ‘nieuwe normaal’

Wonen en werken gaan tegenwoordig steeds meer in hand in hand en daarom is het belangrijk dat je je thuis voelt, ook tijdens het werken. Ben je aangewezen op het werken aan de keukentafel omdat er geen aparte kantoorruimte is, maak het dan gezellig voor jezelf. Zorg dat het een plek is waar je niet alleen werkt, maar ook waar je visite kunt ontvangen of waar je aan het einde van de dag een goed gesprek kunt voeren met je familieleden. Wil je toch afgeschermd werken, dan kun je altijd een kamerscherm neerzetten. Eenvoudig, maar effectief! Je hebt een stukje privacy, maar je bent niet helemaal afgezonderd van het leven dat achter het kamerscherm ook gewoon nog doorgaat.