De lente is al een tijdje bezig en we wachten met z’n allen met smart op de heerlijke zonnige dagen. Lekker de hele dag in de tuin liggen op je vrije dag, wie wil dat nou niet? Wanneer je tuin er netjes bijligt, kun je heerlijk genieten. Kijk je nu naar je tuin en heeft deze wat verfrissing nodig? Geen punt! Je kunt dit heel gemakkelijk doen met een paar kleine stappen. We helpen je graag een handje op weg!

 

De grote voorjaarsschoonmaak

Als je dacht dat de voorjaarsschoonmaak alleen in huis nodig was, heb je het flink mis. Ook je tuin kan een schoonmaak gebruiken. Kijk eens naar de tegels en de schuttingen en wanden. Hebben deze wat groene aanslag te pakken? Het zal je verbazen hoeveel een hogedrukspuit kan doen voor de uitstraling en frisheid van je tuin. Wees niet bang om ook de muren mee te nemen, maar kijk wel uit voor de voegen. Deze wil je er natuurlijk niet uitblazen! Check van tevoren welke tegels je hebt, want niet elke tegel kan goed tegen de kracht van de hogedrukspuit. Als ze dit wel kunnen kan je direct aan de slag!

 

De zonwering aanpakken

Heb jij een zonnescherm die flink groen is of zelfs verbleekt door de zon? Misschien hangen de naden wel los of is deze een beetje gescheurd? Tijd voor een nieuw zonnescherm doek! Deze kun je heel gemakkelijk eraf halen en vervangen voor een nieuwe, frisse versie. Hoewel het misschien een flinke klus lijkt, kun je heel gemakkelijk je zonweringdoek vervangen. Zorg dat je de juiste afmetingen hebt voor een nieuw doek en zoek de beste zonneschermdoek aanbieding. Zo hoeft het niet veel te kosten en heb je een nette zonwering die de volledige tuin weer een frisse uitstraling geeft. 

 

Evalueer de inrichting

Heb jij al vijf jaar dezelfde inrichting wat betreft je tuinmeubilair? Logisch dat dit een beetje verouderd in het Nederlandse klimaat. Evalueer je meubelstukken. Kunnen ze nog een aantal jaar mee met een likje verf, olie of beits? Kun je ze nog een beetje opknappen zodat ze er wat netter uitzien? Of is de boel eigenlijk vergane glorie? In het laatste geval kun je op zoek naar een nieuwe tuinset. Dit hoeft niet veel geld te kosten, als je maar goed zoekt! Door de inrichting op te knappen, krijgt de rest van de tuin ook direct een stralende boost.