Er is altijd veel om te doen: de trendkleuren voor een nieuw jaar. Trends raken echter steeds meer naar de achtergrond. De consument kiest vaker voor een tijdloos en duurzaam ontwerp in een evenzo tijdloze kleur. Dat geldt voor interieurs, kleding en accessoires. 

 

Het begon een aantal jaren geleden. Minstens één wand in de woonkamer werd in een andere kleur geverfd. Soms tref je ze nog aan. In knalrood of helderblauw. Die tijd lijkt voorbij. Dat betekent echter niet dat kleur uit ons interieur verdwenen is. Sterker nog; ons interieur kreeg alleen maar meer kleur. Dat gaat zo ver dat sommige interieurs meerdere tinten van een bepaalde kleur op de wanden krijgen en zelfs het plafond wordt meegenomen. 

 

We zijn steeds meer het belang en de impact van kleur gaan inzien. Niet alleen in woonkamers, maar ook in badkamers, keukens en bijvoorbeeld de hal. We kiezen zonder blikken of blozen voor groene badkamertegels en kiezen voor een bonte tegelvloer in de hal. We spelen met kleur. De tijd van louter witte interieurs is voorbij. 

 

Momenteel zijn natuurtinten een hit. Het heeft alles te maken met het feit dat we de natuur niet alleen meer zijn gaan waarderen maar ook naar binnen willen halen. We kiezen voor duurzame meubels in blank hout, riet of rotan en plaatsen deze voor een zachtgroene of -roze geschilderde wand. 

 

Duurzaam: leren crossbodytas

 

Datzelfde zien we ook in andere branches ontstaan. De kledingindustrie kiest meer en meer voor duurzaam en natureltinten. We kopen kwaliteit en kiezen voor materialen die lang meegaan. Voor accessoires als tassen geldt hetzelfde. De crossbody tas is van een duurzame leersoort die jaren meegaat en alleen maar mooier wordt, naarmate deze langer wordt gedragen. Het besef dat we er beter aan doen om voor kwaliteit te kiezen, lijkt meer en meer tot de consument door te dringen. 

 

Tijdloos: minimalistisch design

 

Daarom kiezen we bijvoorbeeld ook voor een Rains rugzak omdat het materiaal niet alleen waterdicht, maar ook duurzaam is. Met een minimalistisch design past dit ontwerp naadloos bij de meeste kledingstijlen én de interieurs die tegenwoordig eveneens eenvoudig worden ingericht. Weinig spullen, maar wel van een hoge kwaliteit. Wie het zich kan veroorloven kiest voor tijdloos design. Net zoals Rains zijn tassen ontwerpt.

 

Dat tijdloze aspect speelt een grote rol bij de keuze voor mooie en duurzame spullen. Juist omdat het lang moet meegaan, laten we trends steeds vaker voor wat ze zijn. Wat vandaag ‘hot’ is, is morgen alweer ‘not’. Dat is niet meer van deze tijd. We kunnen het ons gewoonweg niet permitteren om vast te houden aan wegwerpartikelen. 

 

Opvallend: Tommy Hilfiger tas in cigar bruin

 

Steeds meer consumenten zijn zich deze omslag bewust en daarom wordt ook niet meer zo snel voor die knalrode trendy muur gekozen. Liever een zachte groene tint. Natuurlijk en rustig. Dat verveelt veel minder snel en geeft het interieur een meer tijdloze uitstraling. Het gevolg is dat de keuze steeds vaker op natuurtinten en ook op pastelkleuren valt. Zachtroze met groen, warm oranje met aardebruin. Je treft het steeds vaker in interieurs, kleding en accessoires. Zelfs een Tommy Hilfiger tas, die standaard in knalblauw met rood en wit wordt uitgevoerd, zie je momenteel uitgevoerd in zachtere tinten, zoals tuscan oranje en cigar bruin.