Droogbloemen zijn allang niet meer ouderwets en stoffig. Ze zijn tegenwoordig echt in alle soorten en maten verkrijgbaar en geven je interieur een trendy tintje. Helemaal als je ze net iets anders verwerkt dan ze simpelweg in een vaas te zetten kun je veel kanten op met droogbloemen. Katoentakken zijn bijvoorbeeld echte eyecatchers met die grillige gevormde takken en zachte witte plukjes katoen. Zet ze in een retrovaasje op een jaren zestig dressoir en je bent helemaal on-trend. Maar zoals gezegd kun je echt je creativiteit kwijt met droogbloemen. Koop bijvoorbeeld een fotolijstje en schuur het op zodat het versleten en verweerd lijkt. Verf het met white wash verf en je hebt een super origineel kunstwerkje voor aan de muur. De expert in droogbloemen van Flowerfeast.com geven je in dit artikel nog veel meer tips hoe je droogbloemen in je interieur kunt verwerken. 

 

Om in te lijsten

Zoals we al zeiden kun je met droogbloemen je creativiteit voeden. Ga maar na, ze hebben geen water of zuurstof meer nodig. En je kunt ze zonder probleem verven of er ergens aan vast lijmen. Een droogbloem inlijsten is dus een van de opties, maar zelfs hiermee kun je nog alle kanten op. Zo kun je op het karton een tekening maken waarmee je de achtergrond van de droogbloem tot leven brengt. Schilder bijvoorbeeld een vaas bloemen en bevestig de droogbloem zo dat het lijkt alsof die ook in de vaas staat. Maar je kun ook spelen met echte foto’s. Plak een foto van een stoep op de achterkant en laat je droogbloem tussen de stoetegels groeien. 

 

Vintage chique

Droogbloemen lenen zich heel goed om de vintage trend van dit moment door te voeren in je interieur. Zoek bijvoorbeeld een paar verschillende vaasjes bij elkaar in de plaatselijke kringloopwinkel. Geef ze allemaal dezelfde kleur. Bijvoorbeeld zilver of goud. En zet ze met droogbloemen erin in een groepje bij elkaar. Klaar! Ook leuk is om gaatjes te boren in een latje en daar verschillende droogbloemen op een rijtje in te zetten. Kransen van droogbloemen, droogbloemen onder een glazen stolp, droogbloemen geverfd in vrolijke kleurtjes, LED-licht met droogbloemen er omheen… Laat je fantasie de vrije loop!

 

Bloemen zelf drogen

We hebben het allemaal gedaan toe we klein waren, bloemen drogen in een boek. Platte droogbloemen lenen zich heel goed om in te lijsten of als sjabloon om overheen te spuiten met verf. Als je een heel boeket wil drogen bind je ze gewoon bij elkaar en hang je de bos ondersteboven op in een donkere ruimte. In een boek droogt een bloem binnen een paar weken. Ondersteboven duurt het ongeveer een maandje.