Tuinmeubelen van aluminium zijn de laatste tijd erg populair. Dat is ook helemaal niet zo gek, aangezien dit materiaal erg veel voordelen heeft. Overweeg jij om een loungeset of tuinstoelen van aluminium aan te schaffen? Lees dan zeker dit artikel met positieve punten eens door! 

 

  1. Erg onderhoudsvriendelijk

Een van de grootste voordelen van aluminium tuinmeubelen is dat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn. Het materiaal is eenvoudig schoon te maken met een zachte doek en een mild sopje (let op: gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen). Ook is het niet nodig om de tuinmeubelen door de jaren heen opnieuw te behandelen. Bij houten tuinmeubelen is dit wel verstandig. 

 

  1. Geschikt voor ieder budget

Omdat het aanbod aan aluminium tuinmeubelen erg groot is, is er voor ieder budget wel iets mooi te vinden. Of je nou op zoek bent naar een betaalbare, compacte tuinset voor op je balkon of een luxe loungeset met grote hoekbank. Voor een goede deal is het ook altijd slim om de aanbiedingen in de gaten te houden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de loungebank aanbieding van Latour Tuinmeubelen. 

 

  1. Licht van gewicht

Tuinmeubelen van aluminium zijn ontzettend licht van gewicht. Hierdoor kun je de meubelen eenvoudig zelf verplaatsen. Ideaal als je regelmatig de opstelling van de tuinset wil veranderen of als je het (gedeeltelijk) wil opbergen. 

 

  1. Bestand tegen alle weersomstandigheden 

In tegenstelling tot andere materialen, zullen tuinmeubelen van aluminium niet gaan roesten. Dit betekent dat het is bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Aluminium met een poedercoating (een afwerking die je vaak ziet bij deze tuinmeubelen) kunnen daarnaast niet verkleuren.

 

  1. Duurzame keuze 

Een aluminium loungeset is een hele duurzame aankoop voor de tuin. Het materiaal gaat met gemak een aantal tot tientallen jaren mee. Bovendien is het vaak mogelijk om aluminium tuinmeubelen (deels) te laten recyclen. 

 

  1. Moderne uitstraling 

Natuurlijk speelt het uiterlijk ook een rol bij tuinmeubelen. Veel sets van aluminium hebben van zichzelf een hele moderne uitstraling. Dit spreekt veel mensen aan en is daarnaast eenvoudig te combineren met andere stijlen. Vooral de tuinmeubelen met verfijnde poten van zwart aluminium zijn een populaire keuze.

 

  1. Combineren met andere materialen

Het is ook mogelijk om te kiezen voor tuinmeubelen waarbij aluminium wordt gecombineerd met een ander materiaal. Denk aan wicker of een sterke houtsoort. Op deze manier krijgen de meubels weer een totaal andere look. Ook tof: combineer zelf een aantal nieuwe aluminium meubelen met andere houten bijzettafels of een loungestoel van wicker. Deze mix van materialen zorgt voor een leuke sfeer in de tuin.