Wanneer de dagen langer worden en de zon zich steeds vaker laat zien, is het erg fijn vertoeven in de tuin. Maar na een aantal koude, barre maanden is de sfeer in de tuin vaak ver te zoeken. Hoe zorg je er nu voor dat je tuin in no-time meer uitstraling heeft zodat je er écht kunt genieten met het lekkere weer? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

vbbb
1. Leg nieuwe planten en bloemen aan

Waar de tuin waarschijnlijk enkel uit bosjes en winterharde planten bestond tijdens de koude maanden, kunnen we nu het zonnetje er weer is eindelijk opnieuw gaan planten. Of je de planten en bloemen nu in de tuin plaatst of juist op je terras zet in een mooie blikvanger zoals een plantenbak; het brengt gegarandeerd wat meer sfeer in je tuin! Ga op zoek naar verschillende seizoensbloeiers die elkaar mooi afwisselen. Zo heb je de hele zomer kleur en leven in je tuin!

  1. Kleed het warm aan

Wanneer je het binnenshuis wat sfeervoller en warmer aan wilt kleden gebruik je hier kleden, kussens en fleecedekens voor. En dit is voor de tuin niet anders! Er zijn speciale vloerkleden te vinden die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden die ervoor zorgen dat je zithoek direct een stuk gezelliger is. Een paar kleurrijke kussens op de stoelen, wat fleecedekens voor de koudere avonden en voila: je tuin is ineens ontzettend gezellig!

  1. Vind de juiste verlichting

Waar verlichting een echte sfeermaker is in huis, is hier ook in de tuin natuurlijk sprake van. Functionele verlichting zoals een aantal spots is natuurlijk belangrijk, maar dit betekent niet dat de sfeerverlichting vergeten kan worden. Ga op zoek naar kleurrijke, zachte verlichting zoals bijvoorbeeld een snoer met LED lampionnen, een aantal wandlampen of zelfs functionele verlichting om een voetpad te verlichten. Hoe meer kleine lichtbronnen je in de tuin hebt, hoe meer uitstraling je krijgt!

  1. Een vuurkorf

Wat is er nu gezelliger dan ‘s avonds met een hapje en een drankje rondom de vuurkorf zitten? Juist; niet veel. Een vuurkorf zorgt op de koudere avonden voor ontzettend veel sfeer, maar ziet er ook geweldig mooi uit. Zo geef je de tuin meer uitstraling en blijf je lekker warm! 

  1. Wanddecoratie kan ook buiten

Wanddecoratie is niet alleen voor binnenshuis: ook voor de achtertuin is er maar genoeg leuke wanddecoratie te vinden. Laat bijvoorbeeld een mooie foto op weersbestendig canvas drukken en hang deze aan de schutting. Zo breng je in een handomdraai meer sfeer in je tuin!