Je merkte het al een poosje. Door de droogte is het hout van je kozijn en je voordeur wat gekrompen en daardoor sluit de deur iets minder goed. Je moet wat drukken en trekken om ‘m op slot te kunnen draaien. Gisteravond ging het mis. Je wilde de voordeur op slot draaien en het ging niet. Geïrriteerd zette je flink wat druk op de sleutel. ‘Tjak’, daar ging ie. Verbouwereerd keek je naar wat je nog in je handen had: de kop van de sleutel…

 De rest van de sleutel zat in het slot. Je voelde met je duim, maar er stak niets meer uit. Je vloekte inwendig, haalde je schouders op, deed de deur op de knip en ging maar naar bed. Nog geïrriteerder dan je al was toen je de deur wilde afsluiten. Morgen zou je wel verder kijken, sprak je met jezelf af.

Slot kapot

Na een goede nachtrust word je wakker door de wekker. Wat is het  vandaag? Dinsdag. Gelukkig, een thuiswerkdag. Direct realiseer je je dat je een probleempje op te lossen hebt. Het slot van je voordeur. De deur gaat nog open en dicht natuurlijk, maar afsluiten kun je niet meer, ook niet van buiten. En oh! Je kunt ook niet meer van buiten naar binnen, want het slot functioneert niet meer. Daar moet je wel goed bij nadenken als je even weggaat om een boodschap te doen!

Zoektocht naar slotenmaker

Je hebt een slotenprobleem en je wilt het kwijt. Je kijkt eens naar het slot. Er steekt een ieniemienie stukje uit. Nog geen millimeter. Je pakt een tang en probeert er vat op te krijgen. Kansloos. Je pakt een naald en probeert het stuk sleutel een stukje naar buiten te trekken. Lukt ook niet. Wat nu? Maar eens op internet zoeken. Je typt in: sleutel afgebroken. Daar weet Google wel raad mee: een lange lijst van slotenmakers dient zich aan.

 Je klikt er een paar open. Sommigen vertellen hoe je de sleutel mogelijk uit het slot kunt krijgen. Ja, dat heb je al geprobeerd. Niet dus. Maar welke moet je bellen? Je hoort veel over malafide slotenmakers de laatste tijd en je hebt natuurlijk geen zin om opgelicht te worden. Maar hoe weet je nou welke slotenmaker wél te vertrouwen is?

Betrouwbare slotenmaker

Je zoekt opnieuw op gebroken sleutel en zet je woonplaats erbij. Hé Slotenprobleem Kwijt. Een platform dat werkt met betrouwbare slotenmakers door heel het land. Dat klinkt goed. Die kunnen het zich niet veroorloven om een slechte naam te krijgen en dus zullen ze inderdaad met mensen werken die doen wat ze beloven zonder er een bizar hoge prijs voor te vragen. Je besluit te bellen.

Slotprobleem kwijt!

Een uur later staat de slotenmaker al voor de deur. Drie kwartier later is het slotprobleem opgelost. Het kost je een nieuw slot, dat wel, maar de slotenmaker zorgde er tevens voor dat het slot weer past. Dat de deur weer makkelijk op slot gaat. En de prijs? Normaal. Wat je kunt verwachten voor een dergelijk klusje. Materiaal, arbeidstijd en nette voorrijkosten. Jammer van de centen, maar ja, zo gaat het soms. Maar je bent je slotprobleem kwijt en tegen een nette prijs, dat is het belangrijkste!