Het dak is een belangrijk onderdeel van de woning. Een daklekkage kan dan ook voor grote problemen zorgen als je dit niet op tijd verhelpt. Het probleem is vaak dat je niet direct door hebt dat er lekkage is. Dit komt mede doordat het water langzaam naar binnen sijpelt. Denk aan grote vochtplekken, het aantasten van de dakconstructie en eventuele problemen aan de muren. Hoe langer je wacht met actie ondernemen, hoe meer schade het zal aanbrengen. Het is daarom belangrijk dat je zo snel mogelijk stappen onderneemt. Maar aan welke stappen moet je denken als je een lekkage vermoedt? 

 

De kwetsbare onderdelen regelmatig controleren 

De eerste stap die je moet ondernemen is bekijken welke problemen zich voordoen. Zie je bijvoorbeeld een grotere vochtplek op de muur of drupt het ergens? Dan weet je zeker dat je te maken hebt met een lekkage. Echter kun je ook een vermoeden hebben doordat een deel van de woning vochtig is. Het is verstandig om regelmatig te bekijken hoe de staat van de woning is en te voelen op plekken die gevoeliger zijn voor een lekkage. Door bijvoorbeeld aan de afwerking van het dak te voelen of de nabij gelegen muren zorg je dat je er snel bij bent en de reparaties tijdig kunt starten. 

 

Het opsporen van lekkages aan het dak en andere delen 

Als je het idee hebt dat er sprake is van een lekkage is de eerste stap de lekkage opsporen. Het opsporen kun je in eerste instantie zelf doen, maar kun je ook overlaten aan een professional. Bedrijven hebben alle hulpmiddelen bij de hand om snel te weten te komen waar de lekkage zit. Als blijkt dat het probleem niet alleen bij het dak zit, maar ook lekkages bij muren of in andere ruimtes van de woning zitten, kan de professional direct stappen ondernemen om het op te lossen. Op deze manier hoef jij je geen zorgen meer te maken en kan je er op vertrouwen dat de lekkage verholpen wordt!

 

De reparaties direct uitvoeren

De laatste stap bij een daklekkage of een van de andere lekkages is het uitvoeren van reparaties. Het is belangrijk dat dit met veel nauwkeurigheid gebeurt. Een professioneel bedrijf heeft alle kennis die nodig is voor het uitvoeren van de reparaties en de eindresultaten zijn direct zichtbaar. Door het inzetten van een professional kan je er zeker van zijn dat die daklekkage van korte duur was. Hiermee voorkom je ook nog is verdere schade aan andere meubelstukken of een jouw interieur! Vermoed je lekkage te hebben? Wacht niet langer en voorkom verdere schade en kosten door vandaag nog een professional in te schakelen!