Te veel te doen en te weinig tijd! Verhuizen is stressvol. Al je bezittingen inpakken, de logistiek van het verhuizen naar je nieuwe huis regelen, en dan uitpakken en je thuis voelen kan overweldigend zijn. Help, waar moet ik beginnen? En als je naar een nieuwe stad of een nieuw land verhuist, heb je ook nog te maken met de stress van het wennen aan een nieuwe omgeving. Het is geen wonder dat verhuizen vaak wordt genoemd als een van de meest stressvolle levensgebeurtenissen. Maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om het verhuisproces minder stressvol te maken. Hier zijn drie tips:

#1 Begin vroeg

Wacht niet tot het laatste moment om met inpakken te beginnen. Begin zodra je weet dat je gaat verhuizen. Op die manier heb je op het laatste moment minder te doen en word je niet opgejaagd. Vroeg beginnen met inpakken heeft een aantal voordelen. Ten eerste kun je zo de tijd nemen om je bezittingen te sorteren en alles weg te doen wat je niet meer nodig hebt of niet meer wilt. Het is tijd om te ontspullen! Zo heb je ook meteen het overzicht van de hoeveelheid spullen bij het inhuren van een verhuisbedrijf. Dit kan je zowel tijd als geld besparen als het op de verhuisdag aankomt. Bovendien geeft van tevoren inpakken je de gelegenheid om dozen duidelijk te labelen en een inpak plan te maken, dat het uitpakken sneller en gemakkelijker maakt. Waar wacht je nog op?

#2 Zorg dat je georganiseerd bent

Planning is the key! Maak een lijst van alles wat je moet doen en zet die in volgorde van prioriteit. Op die manier kun je je op één taak tegelijk concentreren en ze binnen no-time van je lijst afstrepen. Maak een gedetailleerd plan voor de dag van de verhuizing met alles wat gedaan moet worden en wijs specifieke taken toe aan bepaalde familieleden of vrienden. Is de huurwoning boven in de flat? Dan kun je bijvoorbeeld een verhuislift huren om de grote spullen eenvoudig in de woning te krijgen. Ook dit soort zaken mogen niet ontbreken op jouw verhuislijst! Vergeet tenslotte niet je adres bij te werken bij de gemeente, je bank en andere belangrijke organisaties. Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je je verhuiservaring veel minder stressvol maken. 

#3 Probeer niet alles zelf te doen

Verhuizen is veel werk, dus probeer het niet allemaal zelf te doen. Proberen alles zelf te doen is niet alleen onpraktisch, maar het zal ook je stressniveau verhogen. Door de hulp van vrienden en familie in te roepen, kun je wat van de druk van jezelf afhalen en het verhuisproces een stuk minder overweldigend maken. Bovendien kunnen professionele verhuizers ook een grote hulp zijn. Ze kunnen al het zware werk aan en zorgen ervoor dat je spullen veilig en goed ingepakt worden. Probeer dus niet alles zelf te doen – vraag om hulp bij het verhuizen en je zult blij zijn dat je het gedaan hebt. Zij zullen een deel van het zware werk (letterlijk) voor hun rekening kunnen nemen en het hele proces gemakkelijker voor je maken. We wensen je veel succes!