Heb je net een huis gekocht of ben je net ingetrokken in een huurwoning? Erg leuk! Om je helemaal thuis te voelen moet je vaak nog wat dingen veranderen. Zo zorg je voor een fijne woning waarin jij je thuis voelt. Heb je hulp nodig bij het veranderen van jouw huis naar jou thuis? In deze blog vertellen we hoe je van jouw huis een thuis maakt. 

 

Persoonlijke touch

Het is belangrijk om je thuis te voelen in de woning waar je woont. Het huis moet een reflectie zijn van jouw persoonlijkheid en stijl. Dit begint al bij de eventuele verbouwing. Zorg ervoor dat alles goed is afgewerkt, zoals de multiplex platen. Ga je zelf de verbouwing doen en heb je nog goed materiaal nodig? Kijk dan eens op intriplex.nl

 

Ook kun je een persoonlijke touch aan het huis geven door middel van decoraties, kunst en persoonlijke foto’s. Plaats persoonlijke foto’s, souvenirs van reizen en andere items die voor jou betekenisvol zijn in het huis. Zo geef je het een stukje persoonlijkheid. Het kan ook goed werken om mee te gaan met het seizoen. In de herfst en winter zijn kaarsen, dekens en sfeerlichten een leuke toevoeging. In de zomer ga je voor lichtere kleuren, verse bloemen en luchtige stoffen. 

 

Kleur en verlichting 

Kleur en verlichting spelen een belangrijke rol bij het creëren van een gezellige sfeer in huis. Kies kleuren die jouw gevoel van comfort en warmte bevorderen. Zachte tinten zoals beige, pastelkleuren en warme grijstinten kunnen helpen. Daarnaast is de juiste verlichting belangrijk. Gebruik zachte, warme verlichting in plaats van felle, koude lampen.  

 

Meubels, textiel en textuur

Goede meubels zijn essentieel voor een gezellig huis. Investeer in banken en stoelen met een goede kwaliteit en zachte kussens. Zo ga je voor optimaal comfort. Plaats de meubels op zo’n manier dat je er gemakkelijk kunt zitten en ook met meerdere mensen een gesprek kunt voeren. Wat ook bij meubels hoort is het textiel. Maar ook textiel als kussens, dekens en gordijnen zijn belangrijk. Hiermee voeg je warmte en textuur toe aan de ruimte. Kies zachte, comfortabele stoffen die uitnodigen tot knusheid. Denk aan een pluizig tapijt of een zachte gooi-deken op de bank.

 

Een open haard

Als je de ruimte hebt, is een open haard een fantastische toevoeging voor een gezellig huis. Het vuur zorgt niet alleen voor warmte, maar ook voor een rustgevende en rustieke sfeer. Als je geen ruimte hebt voor een open haard, zet dan eens een video van een open haard aan op de televisie. Het geeft geen warmte, maar wel gezelligheid. 

 

Vermijd rommel

Een opgeruimd huis is een gezellig huis. Ruim regelmatig op en zorg ervoor dat er geen overbodige rommel rondslingert. Gebruik opbergoplossingen om dingen netjes te houden.

 

Muziek en geluid

Achtergrondmuziek kan de sfeer in huis verbeteren. Speel rustgevende muziek of geluiden die je helpen ontspannen, zoals natuurgeluiden. Ivesteer in een goede geluid set. Deze kun je vaak gebruiken voor de tv en hier kun je ook muziek op afspelen.