De afgelopen jaren is thuiswerken steeds populairder geworden. Natuurlijk komen we graag op kantoor, maar ook thuis zijn we net zo productief. Daarnaast biedt het flexibiliteit, maar kan het ook uitdagend zijn doordat je de werksfeer je huis in brengt. Een goede balans tussen je werk en je persoonlijke leven is daarom van groot belang. Schaf bijvoorbeeld de beste laptop aan of creëer een aparte ruimte om in te werken. Ben jij benieuwd naar hoe je de work-life balance goed bewaard? Lees dan snel verder! 

 

Schaf een andere laptop aan

Een laptop krijg je vaak van je werkgever. Is dat niet zo, dan schaf je zelf een aparte laptop aan. De laptop waar je op werkt associeer je met je werkzaamheden. Dit is niet wat je buiten werktijden om wilt. Kies de beste 14 inch laptop met een snelle processor en een grote opslagruimte. Door de jaren heen verzamel je namelijk nogal wat documenten. Zo gebruik je je werk laptop om te werken en je andere laptop voor persoonlijke zaken. 

 

Creëer een aparte ruimte

Ook zorgt een aparte werkruimte voor een gezonde work-life balance tijdens het thuiswerken. Natuurlijk heeft niet iedereen ruimte voor een aparte kantoorkamer. Een specifieke hoek gewijd aan je werkzaamheden doet al veel voor je mentale gezondheid. Je kan het zien als een soort grens: betreed je de ruimte, dan ben je aan het werk. Wanneer je deze verlaat, dan ben je weer thuis. Ontwerp daarom de perfecte thuiswerkplek. Zo kun je alsnog de dag goed afsluiten. 

 

Stel grenzen

Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf duidelijke grenzen te stellen. Maak onderscheid tussen je werk en privé. Schrijf voor jezelf specifieke werkuren op en houd je eraan. Communiceer dit goed door naar je collega’s. Zo weten zij ook wanneer ze je wel en niet kunnen bereiken. De aparte ruimte die je hebt gecreëerd, betreed je alleen tijdens werkuren. Als dat mogelijk is natuurlijk. Dit zorgt ervoor dat je je buiten werktijd mentaal kan loskoppelen van je werk. 

 

Zoals je ziet, kun je je persoonlijke en je werkleven goed scheiden. Schaf bijvoorbeeld een aparte laptop. Hierop ben je alleen bezig met werkgerelateerde taken. In een aparte ruimte kun je je volledig op die taken storten. Zo haal je deze niet naar de rest van je woning. Het is vooral belangrijk om grenzen te stellen en deze goed te communiceren. Alleen zo creëer je een duidelijke scheidingslijn tussen je werk en je persoonlijke leven.