We kunnen niet op reis. In deze coronatijd zijn we vooral veel thuis. Het biedt ons de gelegenheid om eindelijk ons huis op te ruimen en ons interieur te veranderen. Duik ondertussen ook eens in je vakantiefoto’s omdat herinneringen voor positieve vibes kunnen zorgen. Voor wat hopelijk weer komen gaat. 

Het is een onzekere tijd waarin we vooral aan huis gekluisterd zijn. Ondanks versoepeling van regels, zijn we nog altijd beperkt in onze bewegingsvrijheid en is onze wereld zowel kleiner geworden omdat we niet kunnen reizen, als groter geworden omdat de coronacrisis wereldwijd van omvang is. 

Weekendtas berg je op 

Reden temeer om vooral van ons huis een thuis te maken. Het is op dit moment voor velen van ons de plek waar we de meeste tijd doorbrengen. Dat kun je het maar zo comfortabel en gezellig mogelijk hebben. Er wordt dan ook flink geklust, opgeruimd en veranderd. 

Het komt erop neer dat we eigenlijk op reis gaan door ons eigen huis. Zonder reistas, maar met een vuilniszak bezoeken we de zolder, die lange tijd ongemoeid is gelaten maar nu wordt opgeruimd. Oude muk verdwijnt, verzamelingen komen aan het licht en wie mazzel heeft treft een oude stoel die ineens retro blijkt. Deze verhuist naar de huiskamer. 

We maken op onze tocht door ons huis eindelijk tijd voor het aanpakken van de logeerkamer, die meer een rommelhok was geworden. We maken het logeerbed opnieuw op, zetten er een geinig kastje naast dat we een nieuw laagje verf geven. Scoren online een hip lampje dat exact bij de sprei past en klaar is Kees. De weekendtas kan prima onder het logeerbed worden opgeborgen. Die is voor later. Als we weer kunnen reizen. 

Positieve vibes creëren

Een andere bezigheid waar velen momenteel voor vallen is het veranderen van het interieur van de woonkamer. Daar had je na werktijd nooit tijd voor of zin in, maar het verlangen naar verandering is bij veel mensen momenteel groot. Je bent je bewust van de boekenkast die nodig eens moet worden doorgespit, de smoezelige tv-kast die zijn langste tijd heeft gehad en de eetkamerstoelen die zo oud zijn dat ze zelfs de retrofase voorbij zijn. Het is nu de tijd om dit allemaal aan te pakken. 

Een tip: als je toch die boekenkast onder handen neemt, is het misschien een goed idee om weer eens fotoboeken te maken. Scroll door je vakantiefoto’s, zoek de mooiste uit en creëer online je eigen vakantieboek vol herinneringen. Het kan een tripje naar het buitenland heus niet vervangen, maar in gedachten ben je toch even op reis. Ook al blijven de travelbags voorlopig in de garage, op zolder of in de logeerkamer liggen, je waant je even aan het strand in Italië of in de bergen van Oostenrijk. Voor de positieve vibe.