We werken inmiddels al meer dan een jaar zoveel mogelijk thuis. En dus heb je inmiddels waarschijnlijk wel gemerkt dat in een hoekje op de bank zitten, met de laptop op schoot, niet echt bevorderlijk is voor je nek, armen en heupen. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat je er goed bij zit, ook thuis. Door af te wisselen tussen de bank en de eetkamertafel heb je al iets van variatie, maar het best werkt het natuurlijk aan een echt bureau op een echte bureaustoel.

Heb je een kamer over?

Dan is de keuze om deze kamer tot kantoor te maken snel gemaakt. Het maakt dan weinig uit hoe je bureau en je bureaustoel eruit zien, je moet er vooral goed op kunnen zitten. Een beetje extra opbergruimte is ook niet verkeerd. Het grote voordeel van een aparte werkkamer is dat je de deur kunt dichttrekken als je werk is gedaan. Je hebt er dan niet meer continu zicht op en kunt het beter laten rusten, bijvoorbeeld in het weekend of na werktijd.

Heb je geen kamer over?

Dan zul je iets creatiever moeten worden om een goede werkplek voor jezelf te maken. Het is dan wel echt belangrijk dat je een mooi bureau kiest, het bureau moet passen bij de rest van de inrichting van je woonkamer of slaapkamer. Dit zorgt ervoor dat het bureau minder opvalt en meer opgaat in de ruimte. Het bureau wordt dan minder een “hindernis”. Door te kijken bij alle thuiswerk bureaus die er zijn, vind je vast een bureau dat past bij jouw inrichting en bij jouw budget.

Hoe plaats je een bureau?

Heb je een kamer die je tot kantoor kunt maken, dan is het wel fijn als je bureau bij het raam kan staan. Je hebt dan daglicht en dat werkt weer goed voor de concentratie. Hou er echter wel rekening mee dat je niet met de zon in je ogen moet zitten werken, dat werkt juist weer averechts.

Heb je geen kamer over? Dan zul je genoegen moeten nemen met de plek die over is. Over het algemeen zal dat een van de muren van je slaapkamer zijn of een plekje in de huiskamer. Probeer ook hier weer voldoende daglicht te krijgen. Ben je klaar met werken? Zet dan een mooi kamerscherm om je bureau. Zo heb je toch je werkdag afgesloten. Lukt dat niet? Ruim dan je bureau netjes op. Je kunt pas echt genieten van je vrije tijd als je niet naar je werk zit te kijken.