Olijfgroen in huis

Ga jij je nieuwe woning, appartement, studio of kamer inrichten dan is dit misschien wel jouw nieuwe kleur voor je inrichting.olijf

Één van de kleuren die je opvallend vaak terug ziet komen in warme landen is olijfgroen. Deze warme, zachte kleur heeft een natuurlijke rustige uitstraling.
Er zijn maar weinig kleuren die je huis zo’n warme look geven als olijfgroen.  De kleur heeft iets rustics, wat het een prachtige kleur maakt om als natuurlijke achtergrond van jouw interieur te gebruiken in je nieuwe appartement.

Wanneer je gaat voor olijfgroen in huis dan zijn er zoveel mogelijkheden. Je kunt je muur in je kamer met olijfgroene verf  verven met kalkverf deze is ruw en niet egaal, terwijl krijtverf juist een egaal effect heeft.  De kleuren op een kleurenkaart  variëren vaak van taupe-achtig tot een donkere olijfgroene kleur.

olijffffffVind je dit toch wat te heftig om een muur olijfgroen te verven dan kun je er altijd voor kiezen een paar woonaccessoires een olijfgroene kleur te geven. Denk aan een oude meubeltjes die je nog hebt staan, een leuke stoel of een oud kastje.  Deze kleur kan je continue laten terug komen in je interieur zo zorg je voor eenheid.

Ook qua materialen is olijfgroen perfect te combineren. Denk bijvoorbeeld aan staal, bamboe, oud hout, mahonie of grove gebreide stoffen.

olijf333Kies je niet voor olijfgroen in je huur appartment, maar wil je toch wat meer groen in je interieur?  Kies dan voor bijvoorbeeld een grote groene vaas of groene kussens . Je zult zien dat je die mediterrane sfeer zo te pakken hebt.