Heb jij al de nodige jaren dezelfde vloer in je woning liggen? Dan is het heel goed mogelijk dat je deze niet meer mooi vindt of dat deze vloer simpelweg aan vervanging toe is. Vooral wanneer je vloer er al wat jaren ligt, is de kans groot dat er door de jaren heen steeds meer krassen zijn ontstaan en de vloer ook is veranderd van kleur. Dit kan zijn omdat er flink wat zonlicht op schijnt, maar ook doffe plekken door het vele lopen over een vloer is na enkele jaren heel normaal. Wanneer dit het geval is, is het tijd voor een nieuwe vloer. Toch blijkt dat het vinden van een geschikte vloer vaak een stuk lastiger is, dan de meeste mensen op voorhand hadden gedacht. De keuze is natuurlijk enorm en ook de soorten vloeren zijn natuurlijk door de jaren heen flink veranderd. Omdat het vinden van een vloer een uitdaging kan zijn, hebben wij een aantal handige tips voor je.

 

De kleur van de vloer

Wanneer je een nieuwe vloer laat plaatsen, dan moet je je er van bewust zijn dat dit invloed gaat hebben op je totale woning. De kans dat je namelijk niet alleen kiest voor een nieuwe vloer, maar ook direct de muren onder handen neemt, is namelijk vrij groot. Het is daarom dus ook belangrijk om goed na te denken over de kleur van de vloer. Je doet er bijvoorbeeld verstandig aan om de kleuren van de rest van het interieur af te stemmen op de kleur van je vloer. Wel is het aan te raden om te kiezen voor een neutrale kleur. Mocht je dan over enkele jaren een volledige nieuwe stijl willen, dan past de vloer hier naadloos in. 

 

Type vloer

Tijdens je zoektocht naar een andere vloer, zul je al snel merken dat je kunt kiezen uit allerlei verschillende type materialen. Waar laminaat natuurlijk tot enkele jaren geleden ontzettend populair was, zien we dat dit nu geldt voor PVC. Wel is het goed er rekening mee te houden dat de kosten voor PVC per vierkante meter een stuk hoger liggen dan laminaat. Wel is het zo dat de kwaliteit van PVC en laminaat ook niet met elkaar te vergelijken is. Vooral wanneer je online vloeren gaat vergelijken, is het goed om ook stalen op te vragen, zodat kunt zien en voelen wat het verschil is. Het online vergelijken van een dienst of verzekering, zoals je zorgverzekeringen vergelijken is natuurlijk een heel ander verhaal. Je kunt je dus prima online alvast oriënteren op een nieuwe vloer, maar het is wel aan te raden om de vloer eerst in het echt te gaan bekijken.

 

De prijs

Weet je welk type vloer je graag zou willen, dan is het goed om na te denken of de prijs die ervoor zou willen betalen. Ondanks het  feit dat er verschil zit in prijs, is het niet aan te raden om je hier teveel door te laten leiden. Vooral bij een PVC vloer, kan het nog wel eens zijn dat je kiest voor een wat voordelige variant, waardoor de toplaag een stuk minder is. Je bespaart dan misschien wel enkele euro’s per vierkante meter, maar de levensduur van je vloer is dan wel veel minder.