Een startershypotheek is de eerste hypotheek voor je eerste woning Beginnende huizenkoper kan goedkoop hypotheek kiezen. Een startersfinanciering begint met het berekenen wat je kan lenen en begint met het opstarten van een indicatie van de woningwaarde. Starters moeten 3 zaken goed beseffen.

  1. Wat staat er in de BKR
  2. Hoeveel bedraagt het toetsinkomen
  3. Hoeveel eigen geld is er aanwezig
  4. Wat bedragen de hypotheekadvieskosten

Startershypotheek en de BKR

Starters moeten altijd beginnen met de BKR te raadplegen. Kan u bijvoorbeeld op inkomen € 400.000,- lenen en in de BKR staat voor € 9.000,- vermeld? Een slordige € 54.000,- kan u minder aan hypotheek krijgen. Het wordt nog lastiger als u een negatieve BKR heeft. U zal eerst de bkr registratie moeten verwijderen. BKR registratie verwijderen is een specialisme waarbij proportionaliteit de basis is voor een positief resultaat.

Startershypotheek en toetsinkomen

Starters die niets in de BKR hebben staan beginnen dus met een voorsprong en kunnen een woning kopen uit de hogere prijsklasse. Het toetsinkomen is derhalve hoger. Toetsinkomen is het inkomen wat je mag gebruiken om je maximale startershypotheek te berekenen.

Houdt u er rekening mee dat studieleningen alimentaties en onderhandse leningen ook de maximale startershypotheek voor het eerste huis verlagen. Geldverstrekkers kunnen vragen om banktransacties van het laatste halfjaar of zo nodig van de laatste 12 maanden.

Eigen geld voor de hypotheek

De kosten koper moet u meestal met eigen geld betalen als u starter bent op de woningmarkt. U heeft namelijk geen overwaarde. De hoogte is afhankelijk van de hypotheekkosten en of u overdrachtsbelasting moet betalen. Dit bedrag kan oplopen tot wel € 14.000,-.

Gratis Hypotheekadviseur scheelt veel eigen geld

Een gratis hypotheekadviseur die gratis hypotheekadvies verstrekt kan dat? Hoe werkt kosteloos hypotheekadvies?  Er zijn hypotheekadviseurs die gratis hypotheekadvies verstrekken. U betaald dan alleen de hypotheekaanvraag voor € 995,-. Gaat de aankoop niet door dan maakt u geen kosten en heeft u de betreffende werkzaamheden pro Deo gekregen. Zonder te betalen gebruik gemaakt van hypotheekadvies en aankoopadvies.

Startershypotheek gratis hoe doen ze dat?

De woningwaarde is altijd bepalend voor het hypotheekadvies. Het zal niet vaak gebeuren dat consumenten bedanken voor het advies en elders gaan shoppen. Het starters hypotheekadvies is helemaal afgestemd op het eigen geld in combinatie met de taxatiewaarde. Geldverstrekkers en hypotheekadviseurs werken niet als aankoopmakelaar vandaar dat sommige adviseurs hier van kunnen profiteren.  Zij kunnen dus makkelijk gratis hypotheekadvies doen omdat de aanvraag wel betaald wordt.

Een hypotheek aanvragen zonder vooraf de taxatiewaarde te weten is kansloos als er weinig eigen geld is. De taxatiewaarde is namelijk altijd het maximale bedrag wat je aan hypotheek kan krijgen.

Welke kennis is belangrijk bij afsluiten startersfinanciering?

  1. Kennis van woningprijzen in het hele land
  2. Hoe ziet de koopakte er uit
  3. Hoeveel hoger of lager bieden dan de vraagprijs
  4. Taxatiewaarde (marktwaarde) indicatie om te kopen zonder eigen geld

Hoe eerste hypotheek regelen?nnn

Eerste hypotheek starter

 Een startershypotheek kan je pas regelen als je goed geïnventariseerd hebt.  Tegenslagen kan je namelijk niet hebben omdat starters foute berekeningen met eigen geld moeten goedmaken. Maken doorstromers een fout in de berekening van taxatiewaarde of maximale hypotheek dan kunnen ze dat oplossen met hun overwaarde. Startende huizenkopers kunnen dit niet en ze willen hun spaarcenten anders gebruiken. 

Samenvattend over eerste huis kopen

In een zin kunnen wij de werkzaamheden van een starter vermelden.

Een startershypotheek voor eerste huis kan alleen door goed inventariseren van inkomen en bkr alsmede op zoek gaan naar gratis hypotheekadvies.