Een drukke maand. Een goed moment om plannen om te zetten in daden. Wij helpen je graag met het snel vinden van de juiste huurwoning. Zodat jij het nieuwe jaar goed van start kan gaan!

TIP 1: Stel van te voren de locatie vast

Je kunt bij het zien van een woning direct razend enthousiast zijn. Soms wordt er dan te weinig tijd gestoken in de woonomgeving. Selecteer dus vooraf de wijk(en) waar je wilt wonen. Onderzoek of de wijk aan je wensen voldoet. Hoe is het gesteld met het openbaar vervoer, scholen, winkels, uitgaangelegenheden, sport mogelijkheden en natuur in de omgeving. Enkele kenmerken die voor jou van belang kunnen zijn. Groepeer je ideale woonomgeving in eisen en wensen. Je kunt dan direct beoordelen of het type woning dat je zoekt in de wijk voorkomt. En of deze in je budget past. Heb je echt haast bedenk dan dat een woning buiten of aan de rand van de grote steden sneller gevonden is dan in het centrum van de stad.

TIP 2: De oplevering

Het voordeel van particulier huren is dat je vaak direct kan intrekken in de huurwoning.  De huurwoning wordt via een verhuurmakelaar of rechtstreeks via websites en advertenties aangeboden. Dit houdt in dat de woning niet via een woningbouwvereniging gehuurd wordt. Er zijn geen wachtlijsten en je kunt direct in contact komen met de verhuurder! Vaak is er met een verhuurder heel goed te bespreken in welke staat de woning wordt opgeleverd. Zoals bv. het schilderwerk, isolatie en de stoffering. En dat is mooi meegenomen.

TIP 3: De juiste voorbereiding

Om de juiste en nieuwste huurwoning te krijgen die je wilt, is snel handelen belangrijk! Via een Smart Account van Direct Wonen ontvang je het nieuwste aanbod dat voldoet aan jouw eisen 72 uur eerder dan andere woningzoekers zonder Smart Account. Je stuurt vervolgens eenvoudig de verhuurder een bericht, compleet met jouw profiel en voorzien van de benodigde gegevens. We helpen je graag bij het invullen hiervan.

Dit vindt Dorianne uit Soest van Direct Wonen Online:

Super service en snel weten waar je aan toe bent. Nu een huis gevonden en even geen belangstelling voor een andere woonplek. Maar mocht dit in de toekomst weer van toepassing zijn is Direct Wonen een goede optie. Ik attendeer woningzoekenden ook altijd om Direct Wonen te raadplegen!”