Een inloopkast is voor veel mensen een droom. Met name vrouwen dromen van zo’n fantastische kast. Steeds meer mensen nemen ook daadwerkelijk zo’n kast, want zoveel ruimte heb je niet eens nodig! Met maar enkele vierkante meters kun je al een prachtige inloopkast maken. Voordat je nu meteen overeind springt om naar de bouwmarkt te racen: wacht nog even. Want… je wilt natuurlijk eerst inspiratie en goede ideeën opdoen

1. De witte droom

Deze prachtige inloopkast is uitgevoerd in het bekende witte meubelhout. Bij het maken van de inloopkast heb je vrijwel altijd een kast op maat nodig. De kast wordt dan perfect gemaakt zodat hij precies in de ruimte past. Zo heb je rondom volop de gelegenheid om kleding op te hangen en neer te leggen. In deze witte inloopkast is ook gekozen voor een aantal laden, om zo de kleinere items ook netjes te kunnen opbergen.

2. Stoer notenhoutcccccccccccccccccccccccccccccccccc

Deze kledingkast is uitgevoerd in een prachtige notenhouten kleur. De kleur maakt de kast stoer en robuust, maar toch niet te donker. Deze mooie inloopkast is voorzien van grote vakken, zodat de indeling rustig en overzichtelijk oogt. Een prachtige manier om een wat grotere inloopkast in te richten.

3. Stijlvol opruimenccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

Sommige inloopkasten zijn niet alleen bedoeld als handige kledingkast. Ze zijn geschikt om van alles en nog wat netjes op te bergen. Zo bespaar je ruimte in de slaapkamer en het ziet er ook meteen mooi en overzichtelijk uit. In deze inloopkast is gekozen voor relatief veel hangruimte en voor een groot gedeelte met laden. Zo kan alle kleding een keurig eigen plekje krijgen in de kast.

4. Inloopkast met schuifdeurencccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

Deze inloopkast is helemaal een plaatje. De kleine kamer die naastde slaapkamer lag, is helemaal leeggemaakt. Vervolgens is er rondom een U-vormige kast geplaatst, waardoor het een echte inloopkast is geworden. De verbinding naar de slaapkamer is gemaakt middels prachtige brede schuifdeuren. Zo is de inloopkast wel onderdeel van de slaapkamer, maar kun je hem ook eenvoudig afsluiten.

5. Verlichte kledingkast

Een inloopkast komt het best tot zijn recht als hij mooi is ingericht. Om de inrichting helemaal af te maken is speciale verlichting een goede optie. De kast kan op zo’n manier worden verlicht dat de verlichting automatisch aan gaat wanneer de kast wordt geopend. Dat kan bijvoorbeeld via een lichtsensor, maar het kan ook via een bewegingssensor of een drukknopje dat in de deuropening wordt geplaatst. De kastverlichting zelf bestaat meestal uit een aantal mooi weggewerkte ledstrips. Zo krijgt je inloopkast echt een luxe uitstraling.

cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

Een inloopkast is eigenlijk een luxe. Hij komt dan ook vaak in de plaats van een logeerkamer of een kantoorruimte in huis. Heb jij ook een logeerkamer die zelden gebruikt wordt? Of vraag jij je af waar jullie kantoor eigenlijk voor dient? Dan is het misschien een goed idee om eens te kijken of het mogelijk is om er een inloopkast van te maken.