1.Creëer een comfortabel plekje op de bank

 

Het bankstel is natuurlijk de ideale plek om te relaxen. Maak dan ook een lekker plekje op de bank, waar je ontspannen kunt zitten. Doe wat lekkere kussens in je rug en zorg voor een goed voetenbankje om je benen te ontspannen. Een relaxbank is extra ontspannend en heeft een lekkere zithouding om te relaxen.

2. Je eigen relaxfauteuil om te ontspannenjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

 

Misschien is de bank voor jou niet de ideale plek om te ontspannen. Vooral oudere mensen vinden een fauteuil meer comfort bieden. Een mooie relaxstoel zorgt dat je volledig ondersteund bent en toch in elke houding kunt zitten. Er zijn veel relaxstoelen die een speciale voetensteun hebben die omhoog komt als je achterover leunt.

3. Neem een lekker bad

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Warm water is de ultieme manier om te ontspannen. Een lekker bad is dus een echte aanrader als je wilt relaxen. Geef jezelf de hele behandeling, inclusief een lekkere scrub-beurt met een scrubhandschoen of scrubzout. Je kunt je gezicht extra verwennen met een gezichtsmasker. Dan laat je je lekker zakken in het warme water en ga je heerlijk zitten genieten.

4. Kijk een ontspannende film

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Niet elke film werkt even ontspannend. Het kan bijvoorbeeld heel vermoeiend zijn om een serie te bingewatchen op Netflix. Maar er zijn wel veel films waar je van ontspant. Uit onderzoek dat met name grappige films waar je om moet lachen erg goed helpen bij het ontspannen. Sowieso helpt lachen goed als je wilt relaxen.

5. Maak een lekker gerecht en geniet daarvan

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Eten kan je helpen te ontspannen. En nee, dan bedoelen we dus niet een bak chocola wegwerken op de bank (daar krijg je later weer stress van op de weegschaal). Om echt te ontspannen maak je een lekker gerecht klaar. Geef daar extra aandacht aan en neem er vooral ook de tijd voor

6. Ruim je huis op

Je zult merken dat je veel gemakkelijker ontspant in een opgeruimd en schoon huis. De wetenschap dat er niet nog tientallen klusjes op je liggen te wachten, geeft je rust. Probeer dus regelmatig je achterstallige ‘huiswerk’ te doen, zodat je daarna echt kunt ontspannen. Lukt het je zelf niet om de boel netjes te houden, neem dan een huishoudelijke hulp.

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

 

7. Doe lichamelijke oefeningen om te ontspannen

Er bestaan heel veel ontspanningsoefeningen. Sommige technieken focussen bijvoorbeeld op de ademhaling of lichaamshouding. Het is ook goed om regelmatig wat yoga-oefeningen uit te voeren. Of je maakt een stevige wandeling. Doordat je wat meer beweegt en gericht bent op je spieren, kun je ze ook beter ontspannen. Vaak geeft beweging ook meer rust in je hoofd.

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

 

 

Na het werk is er tijd om te relaxen. Toch lukt dat lang niet altijd. We zijn vaak veel te druk met elkaar. Zeker met de opkomst van social media is de wereld kleiner geworden en hebben we meer het gevoel dat alles gedeeld moet worden. Daarom is het goed om regelmatig wat meer tijd te nemen om te ontspannen. Dat zal vast wel lukken met deze 7 relax-tips voor thuis.