Je slaapkamer minimalistisch inrichten heeft verschillende voordelen. Zo heb je al snel een open sfeer en is het een zeer rustgevende ruimte. Verder is het ideaal voor mensen met allergieën en/of astma, omdat de minimalistische stijl over het algemeen ook het minste stof oplevert. Wil jij graag je slaapkamer strak en minimalistisch inrichten? Check deze 5 tips! 

1.Haal de kamer leeg

Een ruimte minimalistisch inrichten lukt niet als hij vol spullen staat. Onze eerste tip: haal de kamer leeg. Sorteer meteen de spullen. Welke kleding kan eigenlijk weg? En zijn er ook spullen die eigenlijk ergens anders thuishoren, bijvoorbeeld in de badkamer of op de zolder? Ruim flink op en zet de spullen die wel terugmoeten in de slaapkamer bij elkaar.

2. Ga voor een strakke raambekleding

Er zijn heel veel soorten raamdecoratie. Niet alle soorten passen echter goed in een minimalistische slaapkamer. Let goed op de stijl en uitstraling van de raambekleding. Met name rolgordijnen passen goed in de minimalistische stijl. Let erop dat je in de slaapkamer kiest voor een verduisterend rolgordijn op maat; dan weet je zeker dat het er niet alleen mooi uitziet, maar ook volledige verduistering geven als je wilt slapen.

3. Maak je bed opnieuw op

Je bed is een van de grootste meubels in de slaapkamer. Als je dit dus aanpast, ziet de hele kamer er anders uit. Heb je een dekbed, kies dan voor een mooi nieuw en strak dekbedhoes. Ga ook voor passende lakens, zodat het bed er helemaal glad uitziet. Heb je een wollen deken, dan leg je een gladde sprei over het bed. Vermijd extra items, zoals extra kussens, knuffels en versieringen. Die heb je in de minimalistische stijl niet nodig.

4. Kies minimalistische meubels
gggggDe meubels in de slaapkamer moeten natuurlijk passen bij de stijl en uitstraling die je wilt

bereiken. Let dus goed op bij het kopen van nieuwe meubels dat ze hierbij passen. Ga bijvoorbeeld niet voor die barokke kaptafel, maar kies eerder een glad modern exemplaar. Datzelfde geldt ook voor de kledingkast en andere meubels: ga voor modern en strak, zonder poespas.

5. Decoreer subtiel en krachtig

De minimalistische woonstijl is wel strak en glad, maar niet saai. Dat komt omdat de stijl wel werkt met decoraties. Daarbij kies je bewust niet voor heel veel kleine decoraties, maar ga je juist voor grote items. Denk bijvoorbeeld aan een groot schilderij boven het bed, of een grote kamerplant in de hoek. Je decoreert op een krachtige manier, die kleur en structuur in de ruimte brengt zonder deze te overheersen.

De minimalistische woonstijl is een stijl die rust en ruimte biedt. De kamer is bovendien eenvoudig schoon te maken, omdat er geen overbodige spulletjes en decoraties zijn. Vooral in de slaapkamer geeft dit extra rust, waardoor ook de nachtrust wordt verbeterd. Houd jij van de minimalistische woonstijl? Dan weet je nu waar je op moet letten in de slaapkamer.