Water is essentieel voor elk huishouden. Maar als je last hebt van een lek in je toiletruimte, keuken of badkamer, dan kun je een hoop schade verwachten. Bovendien kunnen er ook buitenshuis lekkages optreden, denk maar eens aan wat er kan gebeuren bij een gebrekkig dak. Bel je niet snel genoeg een professionele loodgieter? Dan word je snel genoeg geplaagd door allerlei rampen!

 

 

  • Waterschade aan je vloeren

 

Je glanzende houten parket is helemaal dof geworden. Dure tapijten op de vloer? Het is te hopen dat je een inboedelverzekering hebt lopen, want al die door vocht zompige en muf ruikende tapijten vervangen… daar hangt een schokkend kostenplaatje aan! Zijn de wanden ook aangetast? En je meubelen? Je moet alles goed nalopen, ook al kun je de schade niet aanzien.

 

 

  • Isolatiemateriaal? Dat is nu kapot

 

In wanden en vloeren zit vaak isolatiemateriaal. Als daar water bij komt kan het materiaal gaan schimmelen en verliest het veel isolatiewaarde. Nu zijn er gelukkig gespecialiseerde bedrijven die isolatiemateriaal zorgvuldig kunnen drogen, maar je wilt vast niet weten wat voor prijs er aan deze diensten hangt. Hier heb je dus nog een reden waarom voorkomen beter dan genezen is!

 

 

  • Help, je ziet houtrot!

 

Houten meubelen, balken of panelen die door vocht worden aangetast kunnen houtrot gaan vertonen. Het hout wordt dan heel donkerbruin tot zwart van kleur en het verliest zijn stabiliteit. Zo veel mogelijk ventileren om het materiaal te laten opdrogen kan een oplossing zijn, maar dan wel één van een heel lange adem. In de ergste gevallen moeten de houten constructies zelfs helemaal vervangen worden en dat is vooral bij (steun-)balken van belang.

 

 

  • Jakkes, overal schimmel!

 

Combineer het vocht van een lekkage met sporen van schimmels en je hebt zo te maken met een wildgroei aan schimmelplekken of paddestoelvormige weefsels op meubelen, vloeren, wanden, balken of panelen. Schimmels zoals deze tasten oppervlakken aan en zijn heel slecht voor de gezondheid. Zo kun je allerlei allergieën ontwikkelen en last krijgen van je luchtwegen. 

 

 

  • Waar komt die nare stank vandaan?

 

Heeft er een ‘zondvloed’ plaatsgevonden in je woning door een lekkage? Dan kan er ook een zeer muffe lucht zijn vrijgekomen. Uiterst onprettig natuurlijk, want je kunt daar misselijk van worden en hoofdpijn van krijgen. Tja, in afvalwater (dat vrijkomt) zitten immers allerlei stofjes waar je juist van wilt afkomen en die je dus niet wilt zien terugkeren…

 

Last van een lekkage? Jouw lokale loodgieter schiet je te hulp!

Hoe je lekkage probleem ook is ontstaan: er is altijd professionele hulp voorhanden. Wat je doet? Je belt met een ervaren loodgieter die plaatselijk opereert. Het grote voordeel van ‘lokaal’? Je hoeft nooit lang te wachten op hulp en de voorrijkosten blijven beperkt. Nu een afspraak maken? Regel het snel, want jouw lokale expert helpt je bij lekdetectie en heeft een uitstekend probleemoplossend vermogen!