Door het virus werden veel mensen in Nederland gedwongen om vanuit huis te werken. Waar dat eerst voor de meeste personen nog best wennen was, is dit tegenwoordig niet meer het geval. Sterker nog, veel werknemers zijn inmiddels heel positief hierover. Je hebt dan natuurlijk wel een goede werkplek nodig in je woning. Het is verstandig om dit op een ergonomische manier te doen, waarbij je gebruik kunt maken van de onderstaande tips. 

 

Zit perfect

Als je werkt vanuit huis achter een bureau dan zul je vrij veel op een bureaustoel zitten. Dat is niet altijd even goed, want niet elke stoel past perfect bij je lichaam. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen door een ergonomische bureaustoel aan te schaffen, wat veel beter is dan een standaard exemplaar. Zo’n ergonomische stoel kan namelijk je lichaam actief houden. Een goed voorbeeld hiervan is de 3Dee, wat geproduceerd is door het bekende merk Aeris. Deze bureaustoel heeft een 3D beweeglijkheid, zowel horizontaal als verticaal. 

 

Meer beweging

Alhoewel meer beweging niet per se als ergonomisch gezien wordt, is het wel zeker van belang. Tijdens het werken moet je zo nu en dan even een pauze nemen om een stukje te gaan wandelen, wat goed is voor je brein en je lichaam. Daarnaast kun je ook voor meer beweging zorgen door een zit sta bureau te gebruik. Zit sta bureaus kopen is aan te raden omdat je zo ook staand kunt werken, wat dus een stuk actiever is dan het zittend werken. Zo’n bureau is verstelbaar, dus beide opties zijn natuurlijk mogelijk.

 

Verstelbare monitorarm

Ook is het verstandig om een verstelbare monitorarm aan te schaffen. Dit is van belang om je nek in een goede houding te hebben terwijl je aan het werk bent. Zo’n monitorarm die je kunt verstellen kun je dus perfect instellen voor je lichaam. Dit doe je door het op de juiste hoogte in te stellen, waardoor je meerdere klachten kunt voorkomen. Hiervoor zorg je door recht te zitten met je nek rechtop. Je ogen moeten dan recht tegen de bovenzijde van het scherm aankijken.