Nu de zomer in volle gang is, zien we weer heel veel mensen op vakantie gaan. Heb jij dit jaar niets op de planning en wil je gewoon in eigen land genieten van het zonnetje? Ook dan kun je natuurlijk een fijne tijd beleven. Een vakantie in eigen tuin is zelfs een goede mogelijkheid. Waar je dan aan kunt denken? Wij geven vijf tips voor een vakantie in je eigen tuin!

 

Investeer in tuinmeubelen

Een van de beste tips voor een vakantie in eigen tuin is investeren in tuinmeubelen. Als je dit nog niet in je tuin hebt, kan dit een aanrader zijn. Tuinmeubelen zorgen niet alleen voor meer sfeer in je tuin, ook zijn ze natuurlijk ontzettend functioneel. Met tuinmeubelen kun je namelijk veel tijd in de buitenlucht doorbrengen. Buiten eten, buiten loungen of lekker zonnebaden: met tuinmeubilair is het mogelijk. Als je echt dat vakantiegevoel wilt krijgen in je eigen tuin, dan zijn tuinmeubelen een must. Waar je aan kunt denken? Bijvoorbeeld aan een loungeset, ligbed, tuinbank, tuinstoelen of tuintafel. Vooral een loungeset is ideaal als je graag buiten wilt relaxen. Als je hiernaar op zoek bent, is een Van der Garde loungeset de moeite waard om te bekijken.

 

Overkapping plaatsen

Ga je niet op vakantie en houd je dus budget over om je tuin om te toveren tot een vakantieoord? Dan kan je ook denken aan een overkapping in de tuin. De zomer in Nederland geeft geen garantie op mooi weer, dus het kan geen kwaad om voor een overkapping te zorgen. Hiermee kun je ook overdekt van de buitenlucht genieten, waardoor je dus niet bij wat slechter weer meteen naar binnen hoeft te gaan.

 

Een zwembad kopen

Als je denkt aan vakantie, denk je waarschijnlijk al snel aan lekker weer en zwemmen. Zwemmen is natuurlijk heerlijk om tijdens de warme zomerdagen even lekker af te koelen. Om een vakantiegevoel in eigen tuin te krijgen is het daarom een goed idee om een zwembad te kopen. Zwembaden zijn te koop in talloze soorten, dus je kunt zelf bepalen hoe deze eruit komt te zien en wat deze gaat kosten. Een opblaas zwembad heb je bijvoorbeeld binnen no time gekocht en hoeft helemaal niet duur te zijn. En dat terwijl je er tijdens de hete zomerdagen vast gebruik van gaat maken!

 

Tuinaccessoires toevoegen

Als je een vakantieparadijs wilt maken van je tuin, is het wel zo leuk om ervoor te zorgen dat je tuin er gezellig bij komt te liggen. Hoe leuker het eruit ziet, hoe meer het uitnodigt om hier veel tijd door te brengen. Tuinaccessoires kunnen jou erbij helpen om de tuin gezelliger te maken. Denk hierbij aan sculpturen, tuinkabouters, tuinschilderijen, buitenkleden, kussens of sfeerverlichting.

 

Leuke planten en bloemen

Waar je ook aan kunt denken bij een vakantie in eigen tuin, is het toevoegen van leuke planten en bloemen. Nieuwe beplanting kan wonderen doen in je tuin en dus echt een wereld van verschil maken. Kijk dus eens naar of je wat nieuwe leuke bloemen en planten kunt kopen om jouw tuin meer sfeer te geven. Hoe sfeervoller, hoe meer het echt als een vakantie zal aanvoelen.

 

Een vakantie in eigen tuin is met deze tips zeker mogelijk. Als je geen vakantieplannen hebt en gewoon thuisblijft, is het leuk om hier het maximale uit te halen. Hiermee krijg je alsnog dat lekkere vakantiegevoel en dat terwijl je hier niet voor op reis hoeft!