Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor in je woning, kun je alle kanten op. Er zijn talloze vloeren waar je uit kunt kiezen, waardoor deze zoektocht niet makkelijk kan zijn. Een vloersoort waar je misschien niet meteen aan denkt, maar welke wel de moeite waard is om te overwegen, is een kurkvloer. Net als iedere andere vloersoort heeft ook een kurkvloer diverse voordelen. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder, wij sommen er hieronder vijf voor je op.

 

Duurzaam

Aangezien duurzaamheid steeds belangrijker wordt, kan het geen kwaad om hier rekening mee te houden. Als je kiest voor een kurkvloer in huis, maak je een duurzame keuze. Een kurkvloer is namelijk ontzettend duurzaam, in tegenstelling tot diverse andere vloersoorten. Een kurkvloer kan namelijk, mits goed onderhouden, maar liefst 25 jaar of langer meegaan. Het heeft dus een zeer lange levensduur, waardoor je een kurkvloer niet snel hoeft te vervangen. Daarnaast is een kurk een milieuvriendelijk product. Als je met het kiezen van een nieuwe vloer graag rekening houdt met duurzaamheid, zit je met een kurkvloer helemaal goed.

 

Isolerende en geluiddempende werking

Een ander voordeel van een kurkvloer is dat het een isolerende en geluiddempende werking heeft. De kurkvloer kan warmte goed vasthouden waardoor het heel aangenaam kan aanvoelen, vooral in de wintermaanden. Kouden voeten worden dan dus echt verleden tijd. Naast de isolerende werking is ook de geluiddempende werking een mooi voordeel. Met een kurkvloer in huis zal je niet te maken hebben met geluiden als je erop aan het lopen bent.

 

Makkelijk in onderhoud

De ene vloersoort vergt meer onderhoud dan de andere. Een groot voordeel aan een kurkvloer is dat deze makkelijk is in onderhoud. Als jij dus een vloer in huis zoekt waar je maar weinig omkijken naar hebt qua onderhoud, dan zit je met een vloer van kurk goed. De vloer is simpelweg te onderhouden door af en toe te stofzuigen en te dweilen.

 

Waterbestendig

Een kurkvloer is ook in vochtige ruimtes te gebruiken, wat niet bij iedere vloersoort mogelijk is. Dit is het geval omdat kurk waterbestendig is. Aangezien kurk water afstoot, kun je deze vloer dus ook in vochtige ruimtes prima gebruiken. Het is daarmee een vloer die in alle ruimtes in huis prima te gebruiken is. 

 

Veel mogelijkheden

Wat ook een fijn voordeel is aan een kurkvloer, is dat je hierbij veel mogelijkheden hebt. Je kunt werkelijk alle kanten op met een kurkvloer, want kurk is te koop in talloze verschillende maten, stijlen en kleuren. Voor ieder huis is daarom wel een passende kurkvloer te vinden. Of je nu op zoek bent naar een tegel kurkvloer of eentje met houtlook: de mogelijkheden zijn eindeloos. Sowieso is er daarom een vloer te vinden die aansluit bij jouw wensen en de rest van je interieur.

 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft een kurkvloer in je woning dus meerdere voordelen. Mocht je momenteel druk bezig zijn met de zoektocht naar de perfecte vloer, dan is ook deze vloersoort absoluut het overwegen waard!