Een eerste bezichtiging? Spannend! Weet jij waar je op moet letten, weet je het hoofd koel te houden? Onderstaande tips kunnen jou helpen!

Je hebt vaak de nodige uren besteed aan de online bewondering van jouw droomhuis, zou mijn bankstel daar wel passen? Is er ruimte voor mijn wasmachine zijn dan misschien wel vragen die door jouw hoofd gaan. Tijd dus voor het echte werk: bezichtigen! De afspraak is gepland. Met onderstaande tips houd je het hoofd koel en voorkom je teleurstellingen.

Kijk breed en snuif de sfeer op!

Als je denkt aan een bepaalde plek waar je zou willen wonen, dan kan het zijn dat je al één bepaalde wijk in gedachten hebt. Probeer vooral bij een eerste bezichtiging zo breed mogelijk te kijken! Denk je dat het centrum ‘the place to be is’? Kijk dan toch even naar die ene aangrenzende buurt. Snuif de sfeer op en visualiseer: zie je je zelf al hier wonen?
Ben je helemaal in de wolken na het eerste bezoek? En zie je jezelf daar al helemaal wonen. Houd dat heerlijke gevoel dan zeker vast. Maar probeer ook even ‘los’ te komen van die wolk om een reality check te doen. Welke nadelen zie je ? En wegen die op tegen de voordelen? Je doet er goed aan om een lijstje naast je wenslijst te houden en aan te geven hoe zwaar iets weegt. Een goed voorbeeld is ‘reistijd’. Mensen denken vaak dat ze wel kunnen wennen aan een half uur extra reistijd naar het werk/school, in de praktijk blijkt dit toch minder gunstig uit te pakken.

Ik dacht meteen jaaaa of het rook raar bij binnenkomst dus nee. Het effect van een eerste indruk blijft een krachtig wapen. Maar liefst 80% van de huizenzoekers weet dus bij binnenkomst of dit huis een “go” of een “no” is.

Probeer je te beseffen dat sommige factoren niets met het huis zelf te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan het weer of je eigen stemming. Weeg dat mee en laat een huis niet te snel afvallen. Twijfel je? Plan dan een tweede bezichtiging onder andere omstandigheden.

Wist jij dat je met een Smart Account als eerste de nieuwste woningen die net vrij zijn gekomen ontvangt, dit zijn de Early Birds advertenties. Jouw reactie op een woning staat bovenaan de inbox bij de verhuurder, je kunt een snelle reactie verwachten en dus snel een bezichtiging plannen voor jouw droomhuis.

Naar jouw droomhuis