Ben je thuis dan wil je graag dat je jezelf ook echt thuis voelt. Daarom is het belangrijk om zo aangenaam mogelijk en duurzaam te wonen. Door te kiezen voor duurzaamheid bespaar je niet alleen veel geld, je zorgt ook beter voor de wereld.

Gelukkig is het heel goed mogelijk om mooi, comfortabel en duurzaam samen te laten gaan. Een gezellig huis begint bij een leuke inrichting. Daarmee kan je natuurlijk alle kanten op. Een huis inrichten doet iedereen naar zijn of haar smaak.

Ga je op zoek naar een leuke inrichting voor je huis, dan kan het soms gebeuren dat je even niet meer weet wat je kiezen moet. Er is zoveel moois te zien dat je het allemaal wel zou willen hebben. Toch zullen er knopen doorgehakt moeten worden.

Muren

In de jaren 50 van de vorige eeuw zag men op de muren vaak de uitbundigste soorten behang. Tot de jaren 70 was zo bont mogelijk de norm. Je weet vast nog wel hoe de kamer van je opa en oma eruitzag.

In die tijd waren felle kleuren in de mode. Kopjes met knallend oranje bloemen en behang met een bloemmotief. Sterker nog, alles paste zelfs niet eens goed bij elkaar. Toch waren mensen in die tijd ook blij met hun interieur.

Wanneer we tegenwoordig kiezen voor muurbekleding kunnen we alle kanten op. Er is nog steeds keus uit vele soorten en kleuren behang. Vaak kiezen mensen er tegenwoordig voor om de muur gewoon te verven in een kleur naar smaak.

Een van de dingen die trendy zijn en op alle mogelijke manieren gemaakt kan worden is fotobehang. Zo kan je een muur in de woonkamer eruit laten zien als een tropisch eiland. Of je kiest de mooiste foto van je huisdier en plakt die op de muur.

Vloeren

Kwam je vroeger bij opa en oma, dan lag er bijna altijd vloerbedekking in huis. Vaak ook nog met wilde patronen. In de keuken lag vaak een kleed of een loper over tegels heen. Ook dat is tegenwoordig heel anders.

Een nadeel van ouderwetse vloerbedekking is dat hier van alles in gaat zitten. Hierdoor is het niet goed schoon te maken. Dat is wel het geval bij een gladde vloer. Die kan je met schoonmaakmiddel behandelen en die is weer schoon.

Wil je sfeer in huis brengen en wil je geen houten vloer, dan is pvc een hele goede keuze. Met pvc kan je tegenwoordig alle kanten op. Wat dacht je van een mooie PVC visgraat vloer? Hiermee zorg je voor nog meer sfeer in huis.

Ramen

Wat de ramen betreft valt er ook genoeg te kiezen. Tegenwoordig hoef je geen gordijnen op te hangen als je dat niet mooi vindt. Veel mensen kiezen daarom voor shutters. Dit zijn een soort lamellen die je zowel handmatig als elektrisch kunt bedienen.

Wil je minder licht in je kamer op warme dagen of hou je van een koel huis, vergeet dan geen zonwering. Knikarm zonwering is makkelijk te bedienen en houdt zomerse warmte buiten.