Ben jij op zoek naar een aantal manieren om geld te besparen tijdens het huren van je woning? We hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

Koop multifunctionele apparaten/meubels

Als je een in een kleinere ruimte woont wil je graag de ruimte optimaal benutten. Kies bijvoorbeeld een bank met een verborgen bed, of koop een tafel die ook een functie heeft als opslag. Keukenapparaten die kunnen blenden, mixen, en kloppen schelen ook ruimte en geld! Bijvoorbeeld een mixer (die sappen, smoothies, soepen, salade dressings, enzovoorts kan maken).Schermafbeelding 2017-08-25 om 14.52.34

Koop minder dingen

Je spullen (tijdelijk opslaan) kan een optie zijn voor teveel spullen, maar deze kosten kunnen snel oplopen.

De meeste mensen hebben te veel spullen om mee te beginnen. Dus denk van tevoren goed na voordat je een aankoop doet (ook al is het een koopje in de sale) en overweeg of je dit wel eigenlijk nodig hebt.

Huur / Leen spullen in plaats van te kopen

Dit advies is eigenlijk voor iedereen bruikbaar, maar vooral relevant als je ergens tijdelijk woont en minder wil uitgeven. Als het gaat om weinig gebruikte artikelen, kan het huren of lenen een grote geldbesparing zijn.

Huur of leen een tapijtreiniger in plaats van er een te kopen. Als je een sporadische reiziger bent, leen dan een koffer van een vriend. Gebruik de bibliotheek in plaats van boeken te kopen.

Ga digitaal

Huur of stream films in plaats van deze te kopen en op te slaan. Koop eBooks en Mp3s. Stream muziek. Maak digitale fotoalbums in plaats van papieren versies. Tegenwoordig is printen niet meer noodzakelijk en kun je veel digitaal regelen. Als je dan toch eens iets moet printen, doe het dan bij buren of op je werk.Schermafbeelding 2017-08-25 om 14.42.13

Bekijk uw energiegebruik

Gebruik energiezuinige gloeilampen, maak gebruik van een programmeerbare thermostaat als je deze hebt, installeer een betere/zuinigere douchekop (deze kun je weer meenemen naar je volgende woning).

Vergelijk ieder jaar opnieuw de energie aanbieders en stap over!

Koken en bewaren

Mocht je een eigen keuken hebben, probeer dan slim na te denken over je maaltijden.

Koop of leen enkele eenvoudige receptenboeken, maak grotere porties en vries deze in. Als je dan eens weinig tijd hebt om te koken, kun je deze eenvoudig opwarmen. Het afhalen of laten bezorgen van maaltijden kan al gauw flink in de kosten lopen.Schermafbeelding 2017-08-25 om 14.40.51

Investeer in verzekeringen

Verdiep je eens in verzekeringen die je kunt afsluiten als huurder. Als er brand of een overstroming in je appartement heeft plaatsgevonden, zul je blij zijn dat je dit hebt verzekerd. Een inboedelverzekering verzekert jouw inboedel tegen schade en verlies van spullen.