Dalende temperaturen, storm, het begint fris te worden in Nederland. Heerlijk om naar binnen te gaan en te genieten van je huisje.

Haal de herfst in huis!

Kaarsjes maken alles gezelliger. Deze mag dan ook niet ontbreken in je huis. Zorg dat je een variatie aan kaarsen in huis hebt. Van grote stompkaarsen tot geurkaarsen, het kan allemaal. Daarnaast geven de kaarsjes ook nog wat warmte af. Bij zowel woonwinkels als de meeste supermarkten kun je terecht voor een ruime keuze aan stompkaarsen en geurkaarsen. Ga voor herfstige geuren als appel/kaneel en vanille die bij het seizoen passen.

Maak-je-Huis-Herfst-Proof

In de herfst verliezen veel bomen hun vruchten en worden wij overspoeld met beukennootjes, kastanjes en andere natuurschatten. Het is zonde om hier niks mee te doen.

Maak eens een mooie herfstslinger! Verzamel de mooie noten, bladeren (eventueel gedroogd) en rijg deze met een naald aan een nylondraadje. Hang de zelfgemaakte herfstslinger aan de voordeur of voor het raam en het gezellige gevoel van de herfst komt je direct tegemoet.

bladeren-slinger

Woonaccessoires in herfstkleuren

De kleuren oranje, rood, bordeaux en bruin zijn echte herfstkleuren. Als je op zoek gaat naar accessoires in die kleuren krijgt je huis meteen een herfstige uitstraling.

Gebruik ook zachte materialen zoals warme schapenkleedjes.

87fa1a935caffd75624176041f4be3c8

Zoek de mooiste bladeren bij elkaar en maak deze voorzichtig schoon met keukenpapier. Wanneer ze schoon en droog zijn wikkel ze je in keukenpapier en leg je die ingepakte bladeren tussen twee zware boeken. Na een aantal weken heeft het keukenpapier al het vocht opgenomen en kun je een mooi schilderij maken van de gedroogde bladeren. Dit kan trouwens ook met bloemblaadjes.

Creëer zelf een herfstboeket met de mooiste takken en bladeren die je kan vinden.

b0c35202924d9220e972e0ea3cd2cfe1

Oktober is de maand waarin Halloween wordt gevierd. In Nederland wordt dit niet zo uitbundig gevierd als in Amerika. De laatste jaren wordt Halloween wel populairder in Nederland.

Vier dit jaar ook eens Halloween en haal een grote pompoen in huis, hol deze uit en zet er een mooie kaars in. Dit is ook heel leuk om te doen met kinderen. Je kunt ook een aantal pompoenen bij elkaar zetten, bijvoorbeeld naast je deur. Naast de pompoenen kun je spookjes van tissues maken en deze ophangen. Een ideale bezigheid om een regenachtige zondag mee door te brengen.

6b21665099f471f16ba45b3db1bc3523