Als je op zoek bent naar een site waar je de Bitcoin koers bij kan bekijken, zijn er diverse websites waar je uit kunt kiezen. Anno februari 2021 zijn de koersen van Bitcoin hoger dan ooit. Door het vertrouwen in Bitcoin krijgen andere cryptocurrency een stimulans. Je ziet bijvoorbeeld steeds vaker dat particulieren en bedrijven ook kleinere munten zoals VeChain kopen. 2021 lijkt het jaar te worden waarin cryptovaluta mainstream gaat. Mensen waren er al langer bekend mee, maar durfden het alsnog niet aan om te beleggen en te investeren. Dit jaar gaat dit veranderen. Doe jij ook mee? Hieronder vertellen we je meer over waarom mensen zoveel vertrouwen hebben in Bitcoin en waarom VeChain een interessant alternatief is.

 

Is het vertrouwen in de Bitcoin koers terecht?

Het is niet de eerste keer dat de Bitcoin koersen zo piekten. Wel is het de eerste keer dat Bitcoin een waarde van bijna €40.000 per Bitcoin heeft behaald. Nieuwe records worden dagelijks gezet op het moment. Toch vrezen vele mensen dat dit een bubbel blijkt te zijn. Dit zou niet de eerste keer zijn. Ook in 2017 piekte de koersen, waarna ze compleet ineen storten. Echter zijn er een aantal redenen waarom men nu meer vertrouwen heeft dat er geen sprake is van een bubbel die gaat klappen.

 

Tijdens de eerste piek in 2017 waren het vooral individuele particulieren die investeerden in Bitcoin. Dergelijke individuen kunnen een markt flink laten stijgen, maar een crash volgt meteen als zij het vertrouwen verliezen in een digitale valuta. Dat gebeurde bij Bitcoin. Sinds die tijd is cryptocurrency weer op aan het krabbelen. In 2021 is er een nieuwe piek ontstaan. Echter is het fundament van deze piek meer solide. De stijging wordt namelijk niet veroorzaakt door particulieren maar door bedrijven die meer en meer investeren in deze digitale valuta. Een goed voorbeeld hiervan is Tesla en Elon Musk. Als de rijkste man ter wereld investeert in cryptocurrency, weet je dat het de moeite waard is om dit te doen. Daarom is er nu meer vertrouwen dat er geen sprake is van een bubbel.

 

Is VeChain interessant voor mij?

In het kielzog van Bitcoin ontwikkelen zich een aantal andere interessante cryptocurrency. Bitcoin heeft het grote voordeel dat het profiteert van de grootste naamsbekendheid, maar kenners op het gebied van cryptovaluta zouden Bitcoin niet typeren als de meest flexibele digitale valuta. Ether van het Ethereum platform is volgens kenners pas echt de toekomst. Maar ook andere cryptocurrency profiteren van de verhoogde interesse in Bitcoin. Hoe meer interesse er is voor Bitcoin, hoe meer mensen alternatieven op dit vlak gaan onderzoeken. VeChain is er hier één van. Om VeChain te kopen kun je terecht bij zogeheten crypto exchanges. Aan de hand van iDeal kun je simpel en snel VeChain kopen.

 

Het feit dat je gemakkelijk VeChain kunt kopen is één van de redenen om voor deze cryptovaluta te kiezen. Maar er zijn nog meer redenen te bedenken. Deze digitale valuta zorgt er namelijk voor dat je zeker weet dat een luxe product authentiek is. Op het netwerk vind je alle info die je nodig hebt om dit te bevestigen. Zo weet je zeker dat je nooit een namaak product in huis haalt. Het bedrijf achter VeChain heet inmiddels VeChain Thor en de valuta staat nu ook wel bekend als VET. VeChain is veel specifieker gericht op een markt. Hierdoor is het een unieke cryptomunt onder de digitale valuta van tegenwoordig. Voor de kopers van luxe producten kan deze cryptocurrency hierdoor interessant zijn.